USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Це ваш внесок у перемогу: бізнес, який відновив діяльність, закликають сплачувати податки

7 Травня 2022 10:23
Допоки триває воєнний стан, українському бізнесу дали можливість відтермінувати сплату податків. Це зробили, аби підтримати підприємців, які через війну були змушені призупинити діяльність. Бізнес поступово оговтується і відновлює роботу, тому податківці сподіваються, що ті, хто має можливість, таки сплачуватимуть податки.

Із початку року волиняни сплатили майже чотири мільярди гривень податків. Більш як половину – до місцевих бюджетів, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Як зазначають податківці, чимало підприємців уже поповнюють бюджет країни, хоча подання звітності та сплату податків держава дозволила відтермінувати до закінчення воєнного стану. Опісля – ще шість місяців без штрафів, аби підприємці встигли прозвітувати.

«Для спрощеної системи оподаткування (перша та друга групи) дозволено в разі неможливості сплати податків не сплачувати єдиний податок з 1 квітня цього року. Ті суб’єкти господарювання, які перебувають на спрощеній системі третьої групи (з’явився особливий спеціальний режим оподаткування в розмірі 2%), можуть виконати свої зобов’язання протягом місяця після того, як вони отримали статус цього суб’єкта господарювання», – розповідає завідувачка сектору інформаційної взаємодії ГУ ДПС Волині Олена Нікотіна.
Із 1 березня такі податкові канікули (для тих, хто на спрощеній системі) дозволено і щодо сплати єдиного внеску. Поки що урядовці відтермінування не скасовують. Але податківці просять тих, хто вже відновив діяльність, не тягнути до закінчення воєнного стану, а подавати звітність вчасно.

«Бізнес, який відновив діяльність, отримує доходи. Тому ми рекомендуємо суб’єктам господарювання дотримуватися термінів для подання звітності і сплати податків», – каже Олена Нікотіна.

Додає, що таким чином підприємці роблять внесок у перемогу: «Їхній внесок у перемогу – це подання звітності, сплата податків і наповнення державного та місцевого бюджетів. Єдиний податок – це надходження до місцевого бюджету, а наші територіальні громади потребують коштів, щоби виконувати зобов’язання, які на них поклала держава».

Читати ще: «Скасовуємо всі перевірки для всіх бізнесів»: Зеленський анонсував податкову реформу

Нагадаємо, в умовах воєнного стану Кабмін повністю переформатовує економічну модель України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Макар Показати IP 7 Травня 2022 12:01
Щоб бізнес міг працювати держава має теж принаймні намагатись допомогти де діти дітей працівникам, де взяти пальне, як взяти складові ззакордону якщо туди зась... і.т.п

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus