USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Водомети, коктейлі молотова та світлошумові гранати: друга протестна ніч у Білорусі

11 Серпня 2020 08:15
Масові протести у Білорусі на другий день після виборів охопили майже півтора десятка міст. У більшості з них акції намагалися розігнати спецзасобами. У хід пішли світлошумові гранати і гумові кулі. Повідомляють про силовиків без розпізнавальних знаків, які затримували людей.

Як минула друга протестна ніч – розповідає ТСН.

До протестів готувалися заздалегідь: опів на шосту вечора у центрі Мінська вже помічають спецпризначенців, автозаки та водомети. Кілька станцій метро перекрили, аби не пускати мітингувальників. Утім, ті змінюють тактику – починають збиратися у спальних районах і прямують ближче до центру.

Точок протистояння одразу кілька. Починається все на Кальварійській вулиці, там полетіла перша світлошумова граната, а також отримав поранення журналістка видання «Наша нива». Їй гумова куля прострелила ногу. Тоді, як головний редактор, який висвітлював протести, зник, встигнувши хіба надіслати повідомлення зі словом «сос».
Мінськ, Брест, Гродно, Гомель, Новополоцьк, Бобруйськ, Могильов, Вітебськ – це не повний список міст, де тисячі людей вийшли на протести. Розганяли мітингувальників у більшості міст жорстоко: сльозогінним газом і водометами, гумовими кулями кулі, світло-шумові гранати летіли просто у натовп. Очевидці зафільмували силовиків без розпізнавальних знаків, які затримували людей на вулицях і забирали у невідомому напрямку.
Автомобілісти стали одними з найктивніших учасників протестів. Вони перекривали рух ОМОНівцям, а на кількох відео видно, як намагаються розігнати спецпризначенців буквально наїжджаючи на них.

У центрі Мінська кілька разів намагалися звести барикади, але спецпризначенці їх руйнували. Мітингувальники відповідали ОМОНу фейерверками – та, за деякими даними, кидали навіть коктейлі молотова. На кількох відео видно дим – нібито від підпалених шин.

Спецтехніка виїхала з центру Мінська ближче до ранку. Після семи годин запеклого протистояння протести почали розходитися. Скільки саме людей постраждало цієї ночі та скількох затримали, наразі невідомо.
Як повідомлялося, у МВС Білорусі заявили, що в Мінську під час масових протестів загинув чоловік, який нібито збирався кинути в бік силовиків вибухівку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
факт Показати IP 11 Серпня 2020 08:29
Дежа Вю...
Білоруси Показати IP 11 Серпня 2020 08:42
Чергові кандидати на рабів МВФ........
Бульба Показати IP 11 Серпня 2020 08:44
Людей шкода...
Анонім Показати IP 11 Серпня 2020 09:28
стабільна. тиха Білорусія. куди ви претеся чого бушуєте? в європу захотіли? вас наша європа нічого не навчила? і медицина на висоті і продукти держконтроль мають. а не так як в нас бадяжать хто шо може. а дороги які !!
Анатолій до Анонім Показати IP 11 Серпня 2020 10:55
Людям завжди чогось не вистачає
Анонім до Анатолій Показати IP 11 Серпня 2020 11:31
І не кажи! Захотіли, президента, який не буде знищувати опозицію і бити своїх громадян.
Анонім Показати IP 17 Серпня 2020 23:32
Конец Белорусской сгущенке. Эх...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus