USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волиняни впорядкували 4 кладовища у Польщі

8 Серпня 2016 17:04
Чотири кладовища на території Республіки Польща, де поховані українці, упорядкували цього року волиняни в рамках проекту «Пам’ять без кордонів». Ця ініціатива триває майже 15 років. Щоліта молоді люди прибирають цвинтарі, які після примусового переселення українців із Холмщини залишені напризволяще. Лише шанобливе ставлення до минулого допоможе збудувати достойне майбутнє, вважають учасники проекту, - інформує Волинська регіональна дирекція НТУ.

Одним з ініціаторів проекту «Пам’ять без кордонів» є історик, краєзнавець Сергій Годлевський. 15 років поспіль він разом із волинською молоддю вирушає до Республіки Польщі, а саме Холмщини, аби упорядкувати українські кладовища. Більшість з них — занедбані. Цього року 16 студентів разом із Сергієм Годлевським впродовж двох тижнів навели лад на 4 цвинтарях.

«Це Ласків, Модринь, Мірче, Верешин… В Модрині загинуло близько 50 людей, в Мірче близько 26 осіб», – розповів Годлевський.

Польська держава з розумінням ставиться до бажання волинян дбати про могили предків, каже історик. Щорічні поїздки є надзвичайно корисними і для молодих людей. Вони отримують урок патріотизму, вчаться шанувати пам’ять предків.

У вересні планується чергова поїздка до Польщі. Волинська молодь разом із польськими однолітками впорядкує кладовище у селі Малків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus