USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

$100 за вантажівку: працівників Укртрансбезпеки з Волині судять за хабарництво

9 Листопада 2023 21:40
Колишніх працівників Укртрансбезпеки звинувачують у хабарництві. Вони нібито вимагали гроші за безперешкодний пропуск вантажівок за кордон поза «єЧергою». Захист обвинувачених наполягає на надуманості обвинувачень. Мовляв, вони не мали доступу до системи і просто консультували водіїв.

За даними слідства, посадовці, залучивши колишнього колегу, вимагали та отримували від представника підприємства гроші за організацію безперешкодного проїзду вантажних автомобілів підприємства в «єЧерзі», ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Долучено рапорт про те, що працівниками Укртрансбезпеки у Волинській області здійснюється вимагання неправомірної вигоди за пропуск транспортних засобів, які здійснюють вантажні міжнародні перевезення поза чергою системи «єЧерга» з вимогою неправомірної вигоди з розрахунку 100 доларів за кожний пропущений транспортний засіб», – зачитав прокурор Ігор Москаль.

Під час огляду в затриманих вилучили 400 доларів.

Адвокат підозрюваного Дмитра Янчишина зазначив: його підзахисний не був службовою особою. Мовляв, рапорт, зачитаний прокурором, склали, аби створити тяжчу кваліфікацію. Та ж історія – із затриманням.

«На той час вже в працівників правоохоронних органів були посадові інструкції працівників Укртрансбезпеки. Вони жодних повноважень як службова особа не мали. Вони не мали повноважень ні складати адміністративні протоколи, ні затримувати транспортний засіб, ні здійснювати його вилучення з черги. Не мали доступу до системи «Шлях». Вони фактично здійснювали роз’яснювальну роботу», – розповів адвокат Володимир Романовський.

За його словами, обвинувачені лише інформували водіїв.
«Це був пілотний проєкт. Вони там роздавали брошури, тобто роз’яснення того, що водії можуть користуватися системою «Шлях», – сказав адвокат.

Однак прокурор зауважив: на момент затримання в сторони обвинувачення були відсутні документи з переліком посадових обов’язків затриманих осіб. Він підтвердив, що обвинувачений таки не є державним службовцем.

Прокурор віддав судді досліджені письмові докази. В засіданні взяли перерву. Наступного разу продовжать розплутувати клубок кримінального провадження.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus