USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

12 майстрів пензля малюватимуть храми Волині

23 Серпня 2016 10:55
Наймальовничіших закутках нашого міста цього тижня можна буде зустріти людей з пензлями та мольбертами. У Володимирі-Волинському таким вже ніби нікого не здивуєш, бо воно часто стає місцем проведення різноманітних пленерів, виходять на етюди і студенти педколеджу, - інформує Слово правди.

Але цього разу малювати наше місто, переважно його давні і унікальні храми, приїдуть митці здалека. Уродженець нашого міста, який довгий час працював журналістом на Закарпатті, Юрій Дік запросив на свою малу батьківщину 12 досить іменитих майстрів пензля, кожен з яких - цікава творча особистість. Так він має намір започаткувати пленер «Волинь християнська, Волинь синьоока», за цьогорічними результатами якого організувати одноденну виставку у нашому місті, а згодом і в інших. Наш земляк запросив до Володимира-Волинського і письменника, журналіста і редактора Закарпатського театру Олександра Гавроша, з яким хоче написати книгу про військових капеланів. І першим її героєм бачить Миколу Гінайла, який і допомагає йому зустрічати закарпатських і не тільки (запросили ще й цікавих гостей з Луцька і Рівного) митців.

Сам же отець Микола додав, що на проведення цього пленеру отримали благословення владики Михаїла з побажаннями побачити у цікавих художніх ракурсах храми королівського граду.

У Юрія Діка, зустріч з яким у вівторок у міськвиконкому відбулась досить спонтанно, досить багато цікавих задумів і планів. І чимало їх йому хочеться реалізувати у рідному місті, з якого поїхав давно, але воно завжди було у його серці.

Але про це ми сподіваємося згодом розповісти детальніше.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus