USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

12 років безперервного декрету: волинянка отримала звання «Мати – героїня»

7 Вересня 2022 22:29
12 років безперервної декретної відпустки – така історія молодої багатодітної мами із села Липини Підгайцівської громади. Разом із чоловіком Володимиром Валентина Шотолюк виховує п’ятьох дітей. Найстаршому сину Дмитру – лише 18, найменшій доньці у серпні виповнилося 10. Між усіма дітьми різниця у 2 роки.

Вручити посвідчення до почесного звання України «Мати-героїня» та значок до нього Валентині Шолотюк 6 вересня приїхали заступник Підгайцівського сільського голови Олександр Бляшук та начальниця відділу соціального захисту населення Катерина Голубович.

Почесне звання «Мати-героїня», за рекомендацією виконкому Підгайцівської сільської ради, ще у грудні 2021 року присвоїв Президент України Володимир Зеленський.
У 2016 році, після декрету, Валентині вдалося на два роки повернутися до педагогічної практики у Липинську школу. Там вона працювала асистентом вчителя, хоча, закінчивши школу з срібною медаллю, успішно склала іспити та вступила на філологічний факультет, де у 2004 році отримала диплом філолога.

Сім’я живе дружно, дітей виховують патріотами рідної землі, увесь вільний час мама приділяє вихованню та допомозі у навчанні дітям.

12-річний Михайло полюбляє українську мову, має неабиякі успіхи у технічному моделюванні, яким займається у позашкільний час. Це помітили в управлінні освіти, науки, молоді Волинської обласної державної адміністрації та відзначили його старання грамотою. Інші діти теж добре навчаються та ведуть активне шкільне життя.
«Щиро радію, коли дізнаюсь, які чудові люди є нашими односельцями. Ще раз вітаю Валентину Шотолюк із високим званням, яке їй дав Президент, але зазначу, що для кожної мами найважливіша винагорода – любов та повага дітей. Тож бажаю, щоб діти тішили її успіхами та гарною вдачею, шанували та допомагали в усьому», – розповів після візиту Олександр Бляшук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Людмила Показати IP 9 Вересня 2022 23:35
Які документи потрібні на звання мати героїні

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus