USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

15-поверхівок в Луцьку біля 4 гімназії не буде

24 Квітня 2017 12:58
Проект детального плану території Волі-Глушець готується до розгляду сесії. Відомо, що в новому документі немає запроектованих 15-поверхівок на схилі.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження 24 квітня.

Нагадаємо, мешканці житлового будинку, розташованого на проспекті Волі, 22 у Луцьку, скаржаться на будівництво, яке розгорнулося в сквері поблизу храму, що навпроти гімназії № 4.

Лучани обурені можливістю спорудження біля «культової споруди», яка ще будується, двох 15-поверхових житлових будинків, план зведення яких було розміщено в інтернеті. Зі слів людей, ці роботи можуть призвести до руйнування їхньої багатоповерхівки, яка і так вже розміщена та просіла на півповерха, а у стінах з’явилися тріщини.

З цього приводу вже була підтримана електронна петиція з вимогою заборонити забудову зеленої зони. Авторка петиція Людмила Гуріна переконує: закон один для всіх і не треба прикриватися богом. Зокрема, непокоїть лучанку і те, що в жовтні минулого року релігійній громаді виділили додатково півгектара землі.

Як з’ясувалося під час засідання, з приводу ПДП цієї території містобудівна рада збиралася декілька разів. Востаннє на розгляд архітекторів направлявся проект, в якому немає запроектованих багатоповерхівок.

Проте у членів містобудівної ради були зауваження, відповідно до яких необхідно запроектувати сходи та доріжку, щоб був вільний доступ з проспекту Волі до вулиці Глушець і центрального парку.

Крім того, архітектори зауважили, що будівництво храму і споруд для його обслуговування (гаражі, вбиральні, приміщення недільної школи) не передбачені генпланом і зонуванням, а там - зелена зона. Але головний архітектор міста Леонід Герасимюк додав: відповідно до нормативних документів, у зеленій зоні можуть бути розташовані сакральні споруди за умови зонованого погодження, яке й намагається отримати релігійна громада.

Членів комісії також запевнили, що жодних багатоповерхівок не буде, а навколишню територію просто облагородять та облаштують сходи, щоб можна було спуститися схилом.

Після того, як відповідний проект рішення буде готовий і опублікований на сайті та внесений до порядку денного чергової сесії, на обговорення депутати обіцяють запросити мешканців до обговорення детального плану території.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Архітектор Показати IP 25 Квітня 2017 12:03
Герасимюк обманює! В Україні діє закон про мораторій на зміну цільового призначення земельних ділянок зелених зон. Давно його гнати в шию пора.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus