USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.90

15-річний лучанин став майстром спорту з плавання

2 Лютого 2024 06:11
Відповідно до наказу Міністерства молоді та спорту України від 31.01.2024 № 595, 15-річний волинянин Артем Кіх, учень КЗ ЗСО «Луцький ліцей № 26 Луцької міської ради» отримав звання майстер спорту України з плавання (УОРА).

Про це повідомляє Центр з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт». Волинь.

Хлопець вже 6 років займається плаванням. Незважаючи на свій юний вік, він зміг скласти конкуренцію кращим спортсменам України та довести свою майстерність в басейні. Впродовж останніх років хлопець неодноразово підтверджував спортивний розряд «Кандидат у майстри спорту України», ставав призером обласних та всеукраїнських змагань. Також у 2023 році Артем став переможцем Всеукраїнської спартакіади «Повір у себе» серед дітей з інвалідністю та призером чемпіонату України з плавання.

Читати ще: 15-річний лучанин став першим майстром спорту зі стрільби з лука на Волині

За підсумками 2023 року Артема визнано переможцем у номінації «Талант року» – номінація, у якій змагаються спортсмени віком до 18 років. Перемога у цій номінації може присвоюватися лише один раз.

Норматив на присвоєння спортивного звання хлопець виконав на чемпіонаті України з плавання серед осіб з інвалідністю. Тренує спортсмена Сологуб Олександр.

Читати ще: Чемпіон у 8 років: відзначили успіхи юного волинського шахіста

До речі, востаннє спортивне звання «Майстер спорту України» волинським плавцям було присвоєно у 2019 році.

«Вітаємо волинянина з присвоєнням спортивного звання! Нехай цей титул надає ще більше сили та наснаги для нових перемог!» – йдеться у повідомленні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ЗМІ Показати IP 2 Лютого 2024 07:31
Хлопчина - молодець. Сильна воля, сильне бажання перемагати. Це не таке вже й часте явище серед сучасної молоді. А найбільша хвала, шана і повага тренеру Олександру Сологубу. Над такими результатами треба було добре попрацювати.
Вода Показати IP 2 Лютого 2024 08:02
Молодець!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus