USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

16 червня: події, факти, дні народження

16 Червня 2015 00:00
День народження 16 червня відзначають директор вечірньої (змінної) школи Луцька Анжела Масиник (на фото), заступник директора Луцького міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Ольга Максим’як, художній керівник і диригент архієрейського хору «Оранта» заслужений діяч мистецтв Василь Мойсіюк.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає їх зі святом і бажає здоров’я, успіхів у всіх починаннях та достатку.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Торік у Луцьку в ніч із 15 на 16 червня відбулася акція під гаслом "Не можеш воювати на Сході, борись на Заході" . Активісти «правого» спрямування залишили на відділеннях російських банків у Луцьку мітки «банк окупанта»

Два роки тому у цей день Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що у Луцьку масові заняття йогою. Велике вільне заняття з хатха-йоги відбулося в обласному центрі Волині.

А 16 червня у 2011 році лучани бачили місячне затемнення. Мешканці Луцька могли спостерігати перше в цьому році повне затемнення Місяця.

Народилися:

Цього дня народилися італійський письменник, автор «Декамерона» Джованні Бокаччо (дата умовна), шотландський економіст і філософ, основоположник сучасної економічної теорії Адам Сміт, французький автопромисловець, засновник концерну «Пежо» Жан Пежо, український політичний і громадський діяч, журналіст, історик Зиновій Книш, радянський хокеїст Костянтин Локтєв, американський письменник, кіносценарист і драматург, автор «Історії кохання» Ерік Сігал, російський політичний і держаний діяч, глава адміністрації президента Єльцина Анатолій Чубайс, російський журналіст, музикознавець, телеведучий Артемій Троїцький, український театральний режисер і сценарист, постановник концертів та масових акцій Василь Вовкун, російський музикант, лідер групи «Ногу свело!» Максим Покровський.

Сталося:

1578У Львові страчено козацького ватажка, молдавського господаря Івана Підкову.

Козаки, щоб помститися за Підкову, після його страти здійснили 6 походів на Молдову разом з братом Підкови – Олександром.

Помстився за Підкову також його товариш Яків Шах. Він наказав повісити перед костелом святого Миколая 18 молдавських боярів. Коли це дійшло до Стамбулу, турецький султан зажадав страти Шаха. Шах був знятий з гетьманства козацькою старшиною і заточений в канівський монастир, де пізніше добровільно став монахом.

1934У Харкові відкрився перший з'їзд письменників України. Створено Спілку письменників України (СПУ).

Створена у Києві на I Всеукраїнському з'їзді радянських письменників як Спілка радянських письменників України – складова частина Спілки письменників СРСР, створеної того ж року.

Ухвалений тоді статут СП СРСР зобов'язував радянських письменників до активної участі в соціалістичному будівництві і підпорядкування політиці Комуністичної партії. Статут визначав і єдино дозволений для радянської літератури творчий метод – соціалістичний реалізм, в основу якого покладено засади «партійності та народності».

1998вперше в прямому ефірі по Інтернету було показано пологи.

40-річна американка з Флориди, котра погодилась на цей експеримент, народила хлопчика на ім'я Шон.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
123 Показати IP 16 Червня 2015 06:05
Анжела Масиник - директор вечірньоі(змінноі) школи м. Луцька.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus