USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

16-річну школярку номінували на Нобелівську премію миру

15 Березня 2019 09:54
16-річну Грету Тунберг, засновницю Молодіжного страйку за кліматичний рух, номінували на Нобелівську премію миру.

Про це пише The Guardian.

Кандидатуру дівчини запропонували норвезькі політики.

"Якщо ми нічого не зробимо, щоб зупинити зміну клімату, це стане причиною воєн, конфліктів і біженців", - каже соціаліст Фредді Андре Швард.

"Грета Тунберг розпочала масовий рух, у якому я бачу великий внесок у мир у світі".

Одиночні мітинги школярки у Швеції торік надихнули молодь на активні дії задля збереження довкілля по всьому світу. Школярі та студенство влаштовують акції протесту по всьому світу, щоб привернути увагу до необхідності збереження природи.

Один з таких пройде 15 березня. У ньому планують взяти участь сотні тисяч юнаків та дівчат зі 1659 міст 105 країн світу.

Дівчина виступала з промовою перед лідерами країн на саміті ООН з клімату наприкінці 2018 року і в Давосі в січні.

Висувати кандидатів на Нобелівську премію миру можуть національні політики та окремі професори з університетів світу. Переможців премії назвуть в грудні.

Це не вперше на конкурс номінують неповнолітню. У 2014 році премію миру присудили 17-річній Малалі Юсафзай за боротьбу за право всіх дітей на освіту. Дівчина пережила замах на вбивство талібів у 2012 році.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
21 Показати IP 15 Березня 2019 10:43
а в Україні що? За лайки самогубство вчиняють, вішаються, з вікон випригують. От вам і різниця між Європою, бо там головою думають, а не ср%кою!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus