USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

16-річний волинянин розводить павуків-птахоїдів і заробляє десятки тисяч

5 Лютого 2014 09:56
16-річний волинянин Богдан Гаюк розводить павуків-птахоїдів у себе удома. Про незвичне захоплення хлопця інформує «Слово Волині» з посиланням на «Лісовий вісник».

Усе почалося з розведення рибок. Свого часу, зареєструвавшись на Львівському форумі акваріумістів, хлопець взяв участь у фотоконкурсі на кращий акваріум року. Тоді йому як приз і вручили першого павука-птахоїда завбільшки три копійки. Щоправда, через два роки крихітний улюбленець кардинально виріс, сягаючи 30 сантиметрів у діаметрі. Згодом Богдан відправив самця на перше спарювання – йому повернули 30 маленьких павучків.

Крім задоволення, таке захоплення приносить ще й прибуток. Наприклад, доросла особина виду брахіпельма сміті (Brachypelma smithi), коштує близько 400 гривень. Так, цього літа Богдан заробив 12 тисяч 850 гривень за допомогою павуків-птахоїдів. Провівши 8 спарювань, отримав 30-40 павучків, які відправив до Польщі. Однак подібний золотий улов – швидше виняток, ніж звичне явище: не всі новонароджені особини виживають…

«У раціоні павуки-птахоїди полюбляють мати мармурових, мадагаскарських тарганів, – продовжує юнак. – Корм без проблем можна розводити в домашніх умовах, іноді замовляю у Києві. Дорослим і агресивним особинам дозволяється давати мишей, хоча вони не є природним для павуків кормом. Молодших годую один раз на тиждень, а старшим вистачає прийому їжі раз на два тижні».

Прибирання у тераріумах теж не завдає клопотів. Якраз втручатися у створене павуком середовище треба якнайрідше. Річ у тім, що павуки-птахоїди плетуть у своїх помешканнях павутину, котра має антисептичні властивості, які знезаражують усі бактерії. Словом, стерильність та чистоту тварини самі собі забезпечують сповна.

Окрім павуків-птахоїдів у Богдана живе ще й червона ігуана на кличку Рудольф. Крім того, у господарстві юнака є ще 4 гекони (плазуни підряду ящірок). У планах – придбати тигрового пітона.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
хєрпентолог Показати IP 5 Лютого 2014 10:06
Хлопчик - молодець. Хай би взяв і випустив всіх своїх підопічних в живу природу, може б майдаунів пожерли.
Віктор Показати IP 5 Лютого 2014 12:45
дарма прізвище вказали.. податкова прийде свій шмат відгризати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus