USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

17 вересня - події, факти, дні народження

17 Вересня 2010 09:37
17 вересня святкує День народження директор ПП «Друк-маркет» Богдан Мочкош.

З нагоди свята, його вітає засновник журналу «Ваше Весілля» Олена Кіц: «Вітаючи з цим чудовим святом, зичимо Вам невпинного руху вперед, успішного здійснення всіх планів та задумів. Бажаємо, щоб підґрунтям щасливого життя та плідної професійної діяльності були міцне здоров’я, серце, сповнене любові та добра, натхненна думка й щирі почуття.
Родинна злагода і добробут, здоров’я усіх членів Вашої родини, хай забезпечать Вам душевний спокій та гарний настрій, а вірні друзі та об'єднаний спільною метою, високопрофесійний колектив сприяють продуктивному розквіту».
* * *
Іменини відзначають Олександр, Василь, Іван, Митрофан, Михайло, Мойсей, Миколай, Павло, Петро, Степан, Федір, Юліан та Клара.

В цей день народилися польський король Ян ІІІ Собеський, генеральний секретар Китайської комуністичної партії Цьзянь Цзимінь, естрадний та оперний співак Муслім Магомаєв, американські актори Роберт де Ніро та Шон Пен, футболісти Т’єррі Анрі та Давид Кіпіані, український письменник та громадський діяч Михайло Коцюбинський, російський актор та режисер Володимир Меньшов, лікар Сергій Боткін та основоположник сучасної космонавтики Костянтин Ціолковський.
Незалежність 17 вересня святкують Індонезія та Габон.
В Україні цього дня у 1775 році російська імператриця Катерина ІІ наказала князю Потьомкіну заснувати місто Херсон, в 1914 році у Львові створено українську національну військову формацію «Українські Січові Стрільці», у 1918 році гетьман Павло Скоропадський встановив 8-годинний робочий день, а 1989 року в Чернівцях відкрився перший фестиваль сучасної української пісні «Червона рута». Сьогодні ж 17 вересня професійне свято відзначають працівники цивільного захисту України.
Факти світової історії засвідчують, що в цей день у 1771 році англійський хімік Джозеф Прістлі встановив, що рослини виділяють кисень, 1773 року почалося селянське повстання під проводом Ємельяна Пугачова, 1787 року прийнято Конституцію Сполучених Штатів Америки, 1908 року на екрани вийшов перший анімаційний фільм «Фантасмагорія» французького художника-карикатуриста Еміля Коля, у 1918 році в Іспанії створено футбольний клуб «Валенсія», 1938 року уряд Німеччини видав наказ, за яким з 1939 року всі німецькі євреї мусять носити ім'я Сара і Ізраїль, їх паспорти мають мати штамп — червону літеру «J», 1953 року відбулася Перша зустріч Анонімних Наркоманів у Південній Каліфорнії, 1958 року Китайський політичний лідер Мао Цзедун проголосив початок політики «великого стрибка», 1983 року Ванесса Уїльямс стала першою темношкірою «Міс Америка», 1991 року відзнято відеокліп на пісню гурту Nirvana «Smells Like Teen Spirit», а у 1998 році Уряд Російської Федерації проголосив дефолт.
За народними прикметами, який цей день, такий і жовтень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus