USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

17 вересня: події, факти, дні народження

17 Вересня 2011 00:01
День народження 17 вересня відзначає заступник голови Маневицької райдержадміністрації Сергій Борисюк.
«ВН» вітають його та бажають здоров’я, довголіття, достатку.
Сьогодні професійне свято відзначають працівники цивільного захисту України та фармацевти. Зичимо їм успіхів у їхній роботі, підтримки та розуміння.
Також 17 вересня – День винахідника та раціоналізатора України.
Цього дня народилися російський терапевт, основоположник наукової медицини в Росії Сергій Боткін, російський учений Костянтин Ціолковський, український письменник Михайло Коцюбинський, російський кіноактор та режисер Володимир Меньшов («Москва сльозам не вірить», «Любов і голуби»), австрійський альпініст, який підкорив усі восьмитисячники планети і першим піднялася на Еверест без додаткового кисню, Райнгольд Месснер, американський баскетбольний тренер Філ (Філіп) Джексон, український політик, народний депутат Володимир Сівкович (на фото), російський футболіст Ролан Гусєв.
1598 – справа за обвинуваченням Джордано Бруно в єресі передана з Венеції до Рима
1775 – російська імператриця Катерина ІІ наказала князю Григорію Потьомкіну заснувати місто Херсон.
1908 – перша жертва в історії авіації. Двомісний біплан, сконструйований братами Райт на замовлення армії, упав з висоти 50 метрів під час першого випробувального польоту (в ньому зламався пропелер). Орвілл Райт, який керував апаратом, зазнав травм, а пасажир – лейтенант Томас Селфрідж – загинув.
1917 – більшовицький лідер Артем (Сергєєв) заявив у Харкові про розрив із тимчасовим урядом Росії та створення на Донбасі власної влади.
1918 – в Іспанії створено футбольний клуб «Валенсія».
1939 – ІІ Світова війна: радянські війська перейшли кордон із Польщею й практично без бою захопили її східні області, які відходили до СРСР згідно з пактом Молотова-Ріббентропа.
1941 – в СРСР запроваджено обов'язкове навчання військовій справі всіх громадян.
1957 – у Мексиці відбулася шлюбна церемонія італійської кінозірки Софі Лорен та режисера Карло Понті.
1983 – Ванесса Уїльямс стала першою темношкірою «Міс Америка».
1989 – у Чернівцях відкрився перший фестиваль сучасної української пісні «Червона рута».
1991 – шведськомовний фінський студент Гельсінкського університету Лінус Торвальдс опублікував вихідний код Linux – ядра нової, безплатної операційної системи для комп'ютерів.
1991 – у СРСР припинено справу проти Олександра Солженіцина («за відсутністю складу злочину»), а сам письменник заявив про намір повернутися до Росії.
1991 – востаннє званням Героя Радянського Союзу (Золота зірка № 12772) нагородили лейтенанта Внутрішніх військ Олега Бабака (посмертно) – за мужність і героїзм при захисті населення в Нагірному Карабасі.
1993 – вийшла постанова Кабінету Міністрів і Нацбанку України про збільшення грошової емісії до 17 трильйонів українських карбованців.
1997 – газета «Всєукраінскіє вєдомості» (редактор – Олександр Швець) опублікувала інформацію про те, що форварда київського «Динамо» Андрія Шевченка збираються продати до «Мілана». Президент клубу Григорій Суркіс подав на видання до суду, виграв процес у справі поширення нібито неправдивих даних і фактично закрив газету через велике грошове стягнення. А Шевченко невдовзі таки став гравцем «Мілана».
2001 – після терористичних атак 11 вересня відкрилася Нью-Йоркська фондова біржа.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
В. Показати IP 17 Вересня 2011 11:05
а ще сьогодні 10 річниця заснування Луцького районного осередку Партії регіонів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus