USD 40.86 41.20
  • USD 40.86 41.20
  • EUR 40.90 41.50
  • PLN 10.30 10.55

19-річний волинянин потребує 60 тисяч доларів на пересадку нирки

13 Вересня 2016 13:24
У Василя Шишолика з села Прилісного Маневицького району – хронічний гломерулонефрит. Хлопцеві потрібна термінова трансплантація нирки. Білоруські медики погодилися провести операцію й чекають на донора. Батьки як донори не підходять, адже у них інша група крові.

Мама Василя розповідає, що спочатку хлопець перехворів на грип, а потім лікарі діагностували в нього цю недугу. Василь вчився у Луцькому вищому професійному училищі. Має освіту слюсаря-сантехніка. Однак мріє працювати водієм. Хлопець хоче поїхати за кордон, аби заробити грошей на автомобіль. Зараз Василь тричі на тиждень їздить до Луцька в лікарню на гемодіаліз. Процедура займає чотири години, а ще три – дорога. Хлопець повертається в Прилісне пізно дуже виснаженим.
Медики кажуть, що операція з пересадки нирки вартує 60 тисяч доларів. Таких коштів у батьків немає. Адже щодня потрібно витрачати чималенькі суми на ліки. Крім цього, п’ять років тому в молодшої доньки Шишоликів виявили рак. Злоякісну пухлину вирізали разом з оком. Мама Людмила каже, що зараз 12-річна дівчинка проходить реабілітацію. Даринка двічі на рік їздить на обстеження в Одесу. Вона дуже добре вчиться, відмінниця. Мама каже, що не силує її до науки, шкодує. Однак Даринка сама сідає за книжки, каже, що їй це цікаво.

«Цьогоріч мали поставити їй імплантат. Адже донька не має ока. Відтермінували операцію. Син захворів, тож усі кошти пішли на його лікування», – ділиться жінка.

Людмила розповідає, коли Василь дізнався про хворобу, то був сам не свій. Не хотів гуляти з друзями, замикався в собі й ні з ким не розмовляв. Хлопець важив 70 кілограмів, а тепер схуд до 52.

«Стан сина був дуже тяжкий. Лікар розводив руками й нічого не прогнозував. Як приїхали з Білорусі, то його стан покращився. Зникли набряки. Василь став веселішим. На обличчі почала з’являтися усмішка. До цього були моменти, коли я думала, що втрачу здоровий глузд. Так важко мені було. Заплющувала очі, а спати не могла. Думки не дозволяли», – каже Людмила.

Жінка розповідає, що недавно на обстеження у Білорусі витратили понад п’ять тисяч доларів. Ще п’ять знову назбирали. Допомогли односельчани, друзі та родичі. Але цих грошей мало. Сім’я просить усіх небайдужих людей допомогти фінансово.

«Ми вже продали все, що могли. Залишився тільки будинок. Його не зможемо продати, бо діти будуть на вулиці. Соромно просити грошей, але життя сина мені важливіше», – зізнається Людмила.

Рахунок у Приватбанку: 4149497840240784

Шишолик Василь Сергійович

Тел. 098 463 30 26

Лілія БОНДАР

Маневицький район
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Толік Показати IP 13 Вересня 2016 13:43
Ну чому держава не виділяє кошти на такі хвороби?!!!! Зверніться до депутатів ВР особисто до всіх,Є до Фонду Палиці думаю допоможуть. Влада повинна це забезпечувати. Молимось щоб ваші дітки були здорові!!
Коршун М.В. Показати IP 13 Вересня 2016 14:17
Петро Олексійович зроби добру справу родині, допоможи врятувати Василя Шишолика ! В Тебе є ,а ми з часом тобі скинемося і повернемо борг.
Анонім Показати IP 13 Вересня 2016 15:29
Ага,наші допоможуть((( їм би свої кармани набити!!! І перед вибороми розпинатись починаючи від президента і закінчуючи місцевими бізнесменами! В мене подібна проблема була.писав до всіх!!! І нікому був непорібний (дочка моя),а з Москви жіночка допомогла виділила майже 40тис.евро. А наші ненажеруться ніяк с...чі!
Алла Показати IP 13 Вересня 2016 20:35
як що ми кожен хто прочитав це дасть 5 гривень то назбираєм велику суму грошей і за ці кошти поможем ще комусь тільки цими коштами щоб руководив фонд і скільки потрапляє коштів щоб бачив кожен
Dantshik Показати IP 9 Грудня 2016 20:15
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus