USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

2 березня: дні народження, події, факти

2 Березня 2015 00:00
День народження 2 березня святкують колишній перший заступник голови Волинської ОДА Віталій Заремба (на фото), колишній депутат Луцької міськради Алла Бондарчук. Також день народження сьогодні у журналістів Оксани Куцик і Галини Бігун.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає усіх і бажає миру і добра. Нехай життя дарує побільше хороших людей і світлих моментів.

Новинка! Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Іменини за православним календарем святкують Мина, Михайло, Федір, Маркіян, Порфирій та Феодосій.

Наша хроніка:

У 2011 році Україна отримала національний домен «.укр». Тоді таке рішення ухвалила Міжнародна корпорація з імен та адрес в інтернеті ICANN.

Окрім того, у цей день видання писало, що волинянка стала чемпіонкою України. Ковельчанка Тетяна Коб отримала звання на чемпіонаті з боксу.

Народилися:

2 березня народилися польський композитор Вітольд Шальонек, єврейський письменник походженням з України, класик літератури мовою ідиш Шолом Алейхем, український історик, публіцист, письменник Мирон Кордуба, український письменник Архип Тесленко, народний артист України Федор Балабуха, радянський політик, генсек ЦК КПРС у 1985-1991 роках, перший і останній президент СРСР Михайло Горбачов, американський журналіст і письменник Томас Вулф, американський письменник Джон Ірвінг, американський письменник і сценарист Джон Ірвінг («Правила виноробів», «Свободу ведмедям», «Готель «Нью-Гемпшир»), радянський актор театру і кіно Юрій Богатирьов («Свій серед чужих, чужий серед своїх», «Два капітани», «Мартін Іден»), український композитор і баяніст Володимир Зубицький, американський рок-співак, композитор Джон Бон Джові, англійський кіноактор, виконавець ролі Джеймса Бонда у фільмах "Казино «Рояль» і «Квант милосердя» Деніел Крейг, український політичний і державний діяч, міністр економіки України в 1998-1999 і 2000-2001 роках, віце-прем’єр-міністр України у 2001-2002 роках Василь Роговий, українська спортсменка-саночниця, бронзова призерка чемпіонату світу 2009 року Наталія Якушенко.

Сталося:

1791 – в Франції запровадили нову систему зв'язку – семафор.

1923 – у США вийшов друком перший номер журналу Time.

1933 – у Нью-Йорку відбулася прем'єра фільму «Кінг Конг».

1951 – перший «матч усіх зірок» НБА (Національної баскетбольної асоціації США).

1955 – у США відкрили перший у світі ресторан «МакДоналдс».

1959 – в СРСР створено добровільні народні дружини (ДНД).

1983 – в Англії фірми Sony, Philips і Polygram представили публіці компакт-диск і програвач компакт-дисків.

1992 – почався збройний конфлікт у Придністров'ї (місцеві керівники виступили проти Молдови).

1993 – засновано Академію медичних наук України.

1995 – двоє американських студентів відкрили в Інтернеті пошуковий сайт Yahoo!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus