USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

«20 днів у Маріуполі» став найкасовішим документальним фільмом українського прокату

6 Вересня 2023 06:46
Фільм «20 днів у Маріуполі» лауреата Пулітцерівської премії Мстислава Чернова став найкасовішим документальним фільмом українського прокату. Він вийшов у кінотеатрах України 31 серпня.

Про це повідомила компанія «Артхаус Трафік», яка опікується прокатом стрічки, пише УП. Життя.

«Los Angeles Times назвав цей фільм надзвичайно важливим. Глядачі, які подивились його цього вікенду в кіно, довели це. Дякуємо вам за підтримку!» – зазначили в «Артхаус Трафік».

За перший вікенд прокату фільм зібрав 531 551 гривню.

«20 днів у Маріуполі» – документальна стрічка, створена на основі матеріалів, які зняв воєнний кореспондент, фотограф, відеограф Мстислав Чернов в оточеному Маріуполі. Це його режисерський дебют.

Також до створення фільму долучилися фотограф Євген Малолєтка та продюсерка Василина Степаненко. Разом з Черновим у складі знімальної команди Associated Press вони стали єдиними міжнародними журналістами, які залишалися в Маріуполі і продовжували фіксувати злочини РФ. За цю роботу Чернов, Малолєтка та Степаненко отримали Пулітцерівську премію.

Стрічка складається з кадрів, які кореспонденти відправляли з Маріуполя в світові ЗМІ, розповідаючи про події у місті: загибель дітей та дорослих, створення масових могил, знищений російською авіабомбою пологовий будинок та інші російські воєнні злочини.

Світова прем'єра «20 днів у Маріуполі» відбулась на кінофестивалі Санденс, у секції World Cinema Documentary Competition. Тут він отримав приз глядацьких симпатій.

Українська прем'єра відбулася на фестивалі Docudays UA у червні 2023-го. Тут фільм здобув дві нагороди: головний приз конкурсу DOCU/УКРАЇНА і приз глядацьких симпатій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Вацык Показати IP 6 Вересня 2023 11:39
А , сьогодні ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus