USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

200-метровий український прапор та патріотична хода: у Луцьку відзначили День Соборності. Фоторепортаж

22 Січня 2024 16:51
105 років тому проголосили Акт Злуки українських земель, засвідчений Універсалом про об'єднання УНР і ЗУНР в єдину Велику Україну. Тому сьогодні в нашій державі відзначають День Соборності України.

З цієї нагоди в Луцьку відбулася акція «Ланцюг єднання», під час якої учасники розгорнули двохсотметровий український прапор та пройшли патріотичною ходою від Театрального майдану до площі Злуки.

Чимало учасників акції прийшли обгорнуті в українські прапори, були серед них і лучани з червоно-чорним прапором ОУН. Взяли участь в акції і військові, прикордонники та рятувальники.
Усі вони хвилиною мовчання вшанували воїнів, які до останнього подиху боронили суверенітет України.

Читати ще: «Думаю, наші особові справи були у КДБ». Історик Сергій Годлевський – про перший «Живий ланцюг» в Україні та Студентську голодівку

Як зазначив керівник Луцького міського молодіжного центру Юрій Семчук, 105 років тому український народ проявив волю та вирішив об’єднатися.

«Сьогодні ми усі покажемо свою єдність, згадаємо усіх, хто поліг за Соборну Україну, та помолимся за захисників, які захищають Україну зараз», – зазначив Юрій Семчук.
Ветеран російсько-української війни, радник Луцького міського голови з питань роботи з ветеранами Тарас Сасовський пригадав, що у школі та інституті для нього сьогоднішня дата була лише сухими словами у підручнику, а зараз ми всі є учасниками історичних подій.

«Ми усі зараз розуміємо, що таке Соборність, що таке Україна. Зараз московська орда намагається нас розвалити, але, дякуючи Богу та нашим захисникам, їм це не вдається і не вдасться ніколи. Слава Україні!» – виголосив Тарас Сасовський.
Читати ще: У центрі Луцька – пам'ятний захід з нагоди Дня Соборності України. Фото

Потому учасники акції розгорнули Прапор України та пройшли великою патріотичною ходою вулицею Лесі Українки.
А на площі Злуки лучани спільно заспівали Гімн України.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus