USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

2008-го інфляція «зжерла» зростання пенсій на Волині?

6 Лютого 2009 13:16
Під час колегії головного управління Пенсійного фонду України у Волинській області начальник цієї установи Петро Філіпчук звітував про проведену роботу за 2008 рік. Про це 6 лютого повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
За словами пана Філіпчука, станом на 1 січня цього року в області Пенсійному фонду заборгували 16 мільйонів 315 тисяч гривень. За минулий рік сума боргу зросла на 6 мільйонів 767,8 тисячі гривень. Проте, попри оприлюднені Петром Філіпчуком суху статистику і цифри про проведену роботу юристами Пенсійного фонду, так і не вдалося зрозуміти, чому за останній рік заборгованість по платежах до Пенсійного фонду збільшилася на понад третину і чому такі значні суми боргів досі не стягнуті.
 
Очільник Пенсійного фонду на Волині бідкається, що у 2008-му році на адресу органів фонду на Волині надійшло понад 2300 позовних заяв від осіб, на яких поширюється дія закону «Про соціальний захист дітей війни». Як розповів пан Філіпчук, за умови задоволення позовних заяв усіх 90 тисяч дітей війни буде необхідно виплатити 342 мільйони гривень. Цей обсяг дорівнює півторамісячній потребі у виплатах пенсій у Волинській області.
 
Петро Філіпчук радить підлеглим, допоки ця проблема законодавчо не врегульована, проводити роз’яснювальну роботу у засобах масової інформації та трудових колективах. Що саме роз’яснювати, начальник головного управління Пенсійного фонду на Волині не уточнив.
 
«Як результат, середня пенсійна виплата зросла за минулий рік на 20 відсотків і становить на сьогодні 764 гривні 31 копійку», – зазначив чиновник. Щоправда, за даними Державного комітету статистики України Державного комітету статистики України, споживчі ціни на Волині за цей же період зросли ще більше – на 21,3%. За словами пана Філіпчука, вища прожиткового мінімуму або на його рівні виплачується пенсія приблизно 98-ми відсоткам пенсіонерів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus