USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Пенсійна реформа має захистити інтереси українців з багаторічним стажем, - Констанкевич

7 Квітня 2017 18:01
Майбутня пенсійна реформа повинна насамперед захисти інтереси українців, які отримують жалюгідну пенсію, хоч і пропрацювали на розвиток держави десятки років. Йдеться про людей, які вийшли на заслужений відпочинок до 2011-2012 рр.

Про це 7 квітня з трибуни Верховної Ради заявила народний депутат з УКРОПу Ірина Констанкевич, повідомляють на офіційному сайті УКРОПу.

«Наша держава принизила цих людей, довівши їх до зубожіння й фактично до межі існування», – заявила Ірина Констанкевич.

Нардеп зазначила, що громадяни, які пропрацювали по 30, 40 і навіть більше років, увесь цей час вкладали у розвиток країни не лише свої сили і здоров'я, а й пенсійні внески, розраховуючи на гідну підтримку в майбутньому. Однак держава нарахувала цим людям мінімальну пенсію у розмірі 1400 гривень, яка до того ж уже майже п'ять років не індексується і не осучаснюється. Крім соціальної та економічної складових, проблема має ще й моральний аспект, адже на ці покоління випали страшні випробування повоєнних років і радянського тоталітаризму.

«Зараз, коли незалежна Україна демонструє таке ставлення до своїх громадян, у них виникає запитання: ким вони є у цій державі і чим ця держава є для них», – підкреслила Ірина Констанкевич. Нардеп закликала колег-парламентарів проконтролювати запровадження реформи й виправити несправедливість.

Ірина Констанкевич також звернулася до спікера Верховної Ради з проханням включити до порядку денного законопроект про справедливе стипендіальне забезпечення (№ 5612), який ініціював УКРОП. У ньому пропонується на законодавчому рівні передбачити право на отримання академічної стипендії для щонайменше 50% студентів та визначити чіткі критерії її нарахування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Позапартійний Показати IP 7 Квітня 2017 19:48
Пані Ірино-УКРОП це не Ваше. Вас використовують або Ви заробляєте грязні гроші
51 омбр(позор) Показати IP 7 Квітня 2017 20:30
Добре захистино депутатів з багаторічним стажем тіпа Кужель ,Геращенко і т.д.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus