USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

2009-й стане на Волині роком допомоги людям із вадами зору

26 Січня 2009 17:53
2009 рік оголошено на Волині Роком допомоги людям із вадами зору. Відповідне розпорядження підписав голова облдержадміністрації Микола Романюк. Про це він повідомив сьогодні на оперативній нараді, – інформують 26 січня «Волинські Новини».
Документ розроблено з метою вирішення проблем незрячих, посилення соціального захисту осіб із вадами зору, забезпечення функціонування обласного центру реабілітації інвалідів зору. Розпорядженням затверджено перелік заходів, які сприятимуть вирішенню проблем осіб із вадами зору.
Зокрема, як повідомляє офіційний сайт ВОДА, буде забезпечено виконання Програми соціального захисту населення Волинської області на 2008-2009 роки в частині надання фінансової підтримки обласному центру реабілітації інвалідів зору для здійснення статутної діяльності.
Інваліди по зору  матимуть можливість їздити  на міжміських та міжобласних маршрутах на пільгових умовах. У разі необхідності стаціонарного та амбулаторного лікування вони  забезпечуватимуться безкоштовними ліками. Безоплатно надаватимуться і рецепти для придбання крапель для очей.
Крім того, в області вивчать потребу в забезпеченні осіб із вадами зору штучними кришталиками та передбачать кошти для їхнього придбання.
З метою надання дітям-інвалідам освітніх послуг спільно з первинними організаціями  УТОС буде проводитися активна інформаційно-роз’яснювальна робота щодо умов навчання у Крупівському навчально-реабілітаційному центрі для дітей із вадами зору. Протягом першого півріччя 2009 року вищеназваний навчальний заклад за рахунок коштів, що спрямовуються на освітні заходи, забезпечать  спеціальним  комп’ютерним обладнанням.
Пішохідні переходи обладнають звуковими світлофорами для безпечного переміщення осіб з вадами зору.
Найближчим часом вирішать  питання  придбання спеціалізованої літератури для потреб незрячих.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus