USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

20 листопада: події, факти, дні народження

20 Листопада 2011 14:05
Іменинниками цього дня є Олексій, Богдан, Валерій, Євгеній, Георгій та Михайло.

20 листопада народилися російський історик, археограф, бібліограф Микола Барсуков, німецький футбольний арбітр Вольфганг Штарк, американський астроном Едвін Габбл, англійський математик Тімоті Гауберс, український мистецтвознавець, дослідник стародавнього українського мистецтва Михайло Драган, польський філософ і логік Казимир Твардовський, український художник-реставратор і мистецтвознавець Лука Калениченко, французький математик польського походження, засновник фрактальної геометрії Бенуа Мандельброт, відомий волинський краєзнавець, активіст пам’яткоохоронної справи Дмитро Остапюк, радянський кіноактор, який зіграв головні ролі у фільмах «Кортик» та «Бронзовий птах» Сергій Шевкуненко, російський актор Михайло Ульянов, французький кінорежисер, сценарист та продюсер Анрі-Жорж Клузо, Патріарх Московський і всієї Русі Кирилл, французький ентомолог П’єр Латей, радянська і російська артистка балету, хореограф, письменник, актриса Майя Плісецька (на фото), засновник першого українського виду спорту Андрій Старовойт.
У 1805 відбулась прем'єра єдиної опери Людвіґа ван Бетховена «Фіделіо».
1818 року Симон Болівар проголосив незалежність Венесуели від Іспанського королівства.
В 1910 розпочалася Мексиканська революція. Франсиско Мадеро оголошує План Сан-Луїс-Потосі, де проголошує себе президентом Мексики та закликає до озброєної боротьби проти диктатора Порфіріо Діаса.
У 1917 III-м Універсалом Українська Центральна Рада проголосила самостійність УНР.
1918 року більшовики створили в Україні тимчасовий уряд на чолі з Юрієм П'ятаковим.
В 1939 німецькій поліції наказано арештовувати всіх циган і посилати до концтаборів.
1943 року під охороною УПА на Волині почалася Перша конференція поневолених Москвою народів, на якій оформлено політичну організацію — Антибільшовицький Блок Народів (АБН).
У 1945 в німецькому місті Нюрнберг розпочався міжнародний судовий процес над фашистськими діячами Третього Рейху.
В 1985 випущена Microsoft Windows 1.0
1990 року заарештовано Андрія Чикатило — найвідомішого радянського серійного вбивцю.
У 1998 відбувся запуск першого модуля Міжнародної космічної станції (модуль «Зоря»)
2003 року в Антарктиді знайдено лід віком 900 тисяч років.
У світі сьогодні відзначають Всесвітній день дітей та день пам’яті жертв ДТП, у країнах Африки – День індустріалізації, а в Україні – День працівників сільського господарства та День працівників гідрометеорологічної служби. У Голландії відбувається Міжнародний фестиваль коноплі «Чаша канабіса».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus