USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

21 грудня: події, факти, дні народження

21 Грудня 2015 00:00
День народження 21 грудня відзначають прес-аташе луцької «Волині» Юрій Конкевич (на фото), шеф-редактор медіахолдингу «Сім'я і дім» Юрій Ричук та редактор відділу газети «Волинь-нова» Сергій Наумук.

Колектив Інформаційного агентства Волинські Новини вітає колег та шле їм найщиріші побажання здоров'я, довголіття й удачі. Нехай життя дарує побільше приємних моментів.

Окрім того, свято сьогодні у відеооператора та відеоінженера Фонду Ігоря Палиці "Новий Луцьк" Руслана Маюка. Близькі, друзі та колеги вітають іменинника із Днем народження! Дякують за постійну готовність прийти на допомогу! Натхнення, сил, терпіння та потужної жаги до життя!

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Сьогодні - День народження кросворду. Творцем першого кросворду був журналіст Артур Уїнн, який емігрував до Нью-Йорка з Ліверпуля. Він винайшов новий підхід у роботі зі словом: уклав літери в клітини, клітини розмістив у смужки і назвав нову головоломку «cross-word puzzle». Автор направив свій кросворд з 32 слів в газету «Нью-Йорк уорлд», де він був надрукований 21 грудня 1913 року.

Наша хроніка:

Минулоріч цього дня стало відомо, що Волинь є однією з небагатьох областей України, якій вдається не перевищувати ліміт споживання газу, передбачений Кабінетом Міністрів України.

2013 року видання показало яскраві барви сірого грудня у Луцьку.

Дивіться також на 2012 рік з висоти пташиного польоту. Знімки найбільш резонансних подій, які трапилися у 2012 році, та фантастичні зображення місцин, красу яких можна оцінити, лише дивлячись на них згори, запропонувала переглянути компанія-оператор супутників зондування Землі «DigitalGlobe».

Окрім того, у 2012 році волейболістка з Волині стала кращою. Волинянка Інна Молодцова стала найкращим гравцем Кубку України.

У 2010 році журналіст прийшов у Верховну Раду в костюмі зайчика. Деталі читайте і дивіться ТУТ.

Народилися:

У цей день також народилися англійський церковний діяч Томас Беккет, український політичний, громадський церковний і освітній діяч, архімандрит Києво-Печерського монастиря, митрополит Петро Могила, український православний святий Паїсій Величковський, український громадський діяч, благодійник, меценат Євген Чикаленко, український історик та педагог Володимир Іконников, український військовий діяч Микола Маринович, український письменник, перекладач Микола Дукин, українська майстриня декоративного мистецтва, лауреат Державної премії УРСР імені Шевченка Ганна Верес, шотландський ботанік, відкрив хаотичний рух дрібних часток у рідині під дією ударів молекул середовища («броунівський рух») Роберт Браун, американська кіноакторка, модель, письменниця, продюсер Джейн Фонда («Повернення додому», «Якщо свекруха – монстр»), український художникВолодимир Гарбуз, український прозаїк Микола Білкун, американський актор Семюел Лірой Джексон, канадський кіноактор Кіфер Сазерленд («Залишся зі мною», «Пропащі хлопці», «Темне місто»), грузинський політичний і державний діяч, президент Грузії з 2004 року Михайло Саакашвілі, українська спортсменка, триразова чемпіонка світу з міжнародних шашок, дворазова чемпіонка ЄвропиДарія Ткаченко.

Сталося:

1937 — у Голлівуді відбулась прем'єра першого повнометражного мультфільму «Білосніжка та семеро гномів». Над 83-хвилинною стрічкою працювали 750 художників.

1975 — Арабські терористи на чолі з Ільїчем Раміресом Санчесом (відомим також як Карлос або Шакал) захопили штаб-квартиру ОПЕК у Відні, де саме проходила сесія організації.

1984 — СРСР здійснив успішний запуск міжпланетної станції «Вега-2» для дослідження планет Сонячної системи.

1988 — Дослідний зразок найбільшого діючого літака у світі Ан-225 «Мрія» здійснив перший політ.

1988 — Над Локербі, Шотландія, вибухнув «Боїнг-747» американської авіакомпанії «Пан Американ». Загинуло близько 270 осіб — 243 пасажири літака, екіпаж та 11 людей на землі.

1990 — Біля станції метро «Лівобережна» відбулося офіційне відкриття постійного приміщення Київського театру драми та комедії на лівому березі Дніпра (у колишньому приміщенні кінотеатру «Космос»).

1991 — Підписана Алма-Атинська декларація про створення СНД (главами Азербайджану, Вірменії, Білорусі, Казахстану, Киргизстану, Молдови, Росії, Таджикистану, Туркменістану, Узбекистану, України).

1992 — У Кракові Угорщина, Польща та Чехословаччина підписали угоду про створення (з 1 березня 1993 року) Центральноєвропейської зони вільної торгівлі.

2007 — До Шенгенської зони увійшло ще 9 країн Європейського Союзу: Литва, Латвія, Естонія, Польща, Чехія, Словаччина, Словенія, Угорщина і Мальта.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus