USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

24-річного волинянина визнали винним у держзраді

8 Жовтня 2019 16:22
Володимир-Волинський міськрайонний суд, розглянувши справу про обвинувачення 24-річного мешканця Іваничівського району у державній зраді, визнав чоловіка винним у вчиненні цього злочину, інформує прокуратура Волині.

Як повідомлялося раніше, Управлінням СБУ у Волинській області під процесуальним керівництвом прокуратури області зібрано докази вчинення волинянином державної зради, що виразилося в умисному скоєнні діяння на шкоду інформаційній безпеці України, наданні представникам іноземної держави допомоги в проведенні підривної діяльності проти України.

Громадянин, перебуваючи на території іншої держави та потрапивши в поле зору її правоохоронних органів у зв’язку із вчиненням правопорушень, в липні 2018 року надав добровільну усну та письмову згоду співробітнику закордонної спецслужби на конфіденційне співробітництво, обравши собі псевдонім.

Діючи у такий спосіб, волинянин вступив в агентурні відносини зі спецслужбою та створив умови для здійснення розвідувально-підривної діяльності іноземним спеціальним службам на території України.

Суд визнав його винним у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 111 КК України.

З урахуванням особи обвинуваченого, його щирого розкаяння у вчиненому та його з’явлення із зізнанням до правоохоронних органів, у відповідності до ч. 2 ст. 111 КК України, чоловіка звільнено від кримінальної відповідальності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
хто Показати IP 8 Жовтня 2019 16:26
поляки завербували?
Анонім Показати IP 8 Жовтня 2019 16:49
Гірше, Трамп з Макроном особисто!
Анонім Показати IP 8 Жовтня 2019 17:47
Краще б сів. Так може було б важче його дістати співробітникам спецслужб тих країн, яких він здав з потрохами.
хохо Показати IP 8 Жовтня 2019 17:48
колись за таке розстрілювали. от через таких недоумків наваросія створюється
Анатолій Шарік Показати IP 8 Жовтня 2019 21:29
І як йому не соромно? Тепер ворог знает де в Іваничах ями на дорогах і щоб танки не могли застрягати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus