USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 42.65 42.95
  • PLN 9.76 9.94

24 жовтня: події, факти, дні народження

24 Жовтня 2014 00:00
Сьогодні день народження відзначають депутат Луцької міської ради Катерина Приступа та юрисконсульт благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» Роман Хомич(на фото)

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає їх та бажає здоров'я, злагоди і мирного неба. Нехай здійснені бажання будуть результатом усіх починань, а віра в себе завжди приводить до нових перемог.

Сьогодні - Міжнародний день Організації Об’єднаних Націй (День ООН). Також сьогодні розпочинається Тиждень роззброєння.

Новинка! Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Минулого року у цей день редакція розповідала про чоловіка, який до коханої на Волинь їхав кіньми через 2 країни. Про Віталія Жовнірчика з Молдови та його історію кохання - в матеріалі Волинських Новин.

Окрім того, 24 жовтня лучанка отримала «бронзу» на всеукраїнському конкурсі медсестер. Оксана Антонюк зайняла третє місце на VІІ Всеукраїнському конкурсі професійної майстерності медичних сестер «Ескулап-професіонал».

У 2012 році видання показало неймовірний політ над Африкою. Дивовижні фото дивіться тут.

Народилися:

24 жовтня народилися французський співак, композитор, піанист та актор Жильбер Беко, американський блюзовий співак і гітарист Джиммі Докінс, французький тенісист Макс Декюжі, німецький фізик Вільгельм Едуард Вебер, українська скульпторка Наталія Дерегус, український бандурист, хоровий диригент Петро Потапенко, українська важколетка, призерка Олімпійських Ігор Юлія Каліна, український модельєр і дизайнер одягу Андре Тан, англійській футболіст, нападник «Манчестер Юнайтед» та збірної Англії Вейн Руні, німецький футболіст турецького походження Ілкай Гюндоган.

Сталося:

1648 — підписано Вестфальський мир, закінчилася Тридцятирічна війна (1618—1648) в Європі.

1857 — в Шеффілді (Англія) заснований перший у світі футбольний клуб.

1861 — президент США Авраам Лінкольн одержав телеграфне повідомлення з Каліфорнії — це було перше трансконтинентальне телеграфне повідомлення в історії.

1901 — 43-літня вдова Анна Тейлор стала першою людиною, яка успішно спустилася вниз по Ніагарському водоспаду в бочці.

1929 — Чорний четвер і початок Великої депресії.

1939 — вперше в продаж надійшли нейлонові панчохи — в Уілмінгтоні, штат Делавер.

1960 — на стартовому майданчику космодрому Байконур за півгодини до першого пуску вибухнула ракета Р-16. За різними даними, в результаті аварії загинули від 74 до 126 осіб, це найбільша катастрофа в історії ракетної техніки.

1986 — у Лондоні відкритий найбільший у світі магазин грамплатівок.

1991 — Верховна Рада проголосила без'ядерний статус України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Шум Показати IP 24 Жовтня 2014 18:44
Охохохо... Романе вітаю з дн! Всіх благ тобі і твоїй сімї!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus