USD 39.40 39.73
  • USD 39.40 39.73
  • EUR 39.63 40.00
  • PLN 9.80 9.95

24 листопада: події, факти, дні народження

24 Листопада 2010 10:57
24 листопада день народження святкує директор ТзОВ ВТП «Санрайз» Юрій Девіцький.
«ВН» вітають іменинника зі святом і бажають успіхів у роботі, достатку й наснаги.
День ангела цього дня відзначають Віктор, Максим, Степан та Федір.
24 листопада 1642 року голландець Абель Тасман відкрив острів біля берегів Австралії, названий його ім'ям – Тасманія. 1717 року російський імператор Петро I видав указ про заборону появи на вулицях жебраків.
У 1874 році американець Джозеф Глідден отримав патент на колючий дріт. 1961 року Генеральна Асамблея ООН видала Декларацію про заборону застосування ядерної зброї.
1973 року колишній «бітл» Рінго Старр посів перше місце в американському хіт-параді з піснею «Photograph».
У 1977 році ЦК КПРС прийняв постанову про виділення безкоштовних підручників учням середніх шкіл. 1993 року мав відбутися кінець світу згідно із пророцтвом лідерки релігійного об'єднання «Біле Братство» Марії Деві Христос.
У 2004 року Центральна виборча комісія України на чолі з Сергієм Ківаловим, всупереч протестам, оприлюднила офіційні результати виборів президента України. Переможцем було визнано Віктора Януковича.
24 листопада народилися французький поет Карл Орлеанський, нідерландський філософ Бенедикт Спіноза, англійський письменник Лоренс Стерн, російський воєначальник Олександр Суворов, російський видавець і книготорговець, який першим у Росії став видавати ілюстровані дитячі книжки серіями Маврикій Вольф, італійський журналіст і письменник, автор казки про Піноккіо Карло Коллоді, французький художник Анрі де Тулуз-Лотрек, український громадський діяч Адам Коцко, американський психолог, педагог, лектор Дейл Карнегі, український політик Генріх Алтунян, радянський і російський композитор та піаніст Альфред Шнітке, радянська й російська акторка театру й кіно Наталія Крачковська («Іван Васильович міняє професію» - на відео, «Дванадцять стільців»), німецький співак Франк Дюваль.
Цього дня також з’явилися на світ російський телеведучий, керівник і режисер КВН Олександр Масляков (на фото), англійський рок-музикант, перший ударник у складі «Бітлз» Піт Бест, іспанський письменник і журналіст Артуро Перес-Реверте («Фламандська дошка», «Шкіра для барабана»), сербський кінорежисер Емір Кустуріца («Аризонська мрія» - на відео, «Життя як диво», «Андеграунд»), американський рок-музикант Клем Бурк, російський рок-музикант, поет і композитор, лідер групи «Крематорій» Армен Григорян, український співак, композитор Юрко Юрченко (на відео).





Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus