USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

24 січня: події, факти, дні народження

24 Січня 2011 00:01
День народження 24 січня відзначають головний редактор газети «Луцький замок» Віктор Трофимчук, історик, педагог, завідувач кафедри новітньої історії України Волинського державного університету імені Лесі Українки Володимир Баран, завідувачка ДНЗ №2 міста Луцька Людмила Назаренко.
Також іменинники цього дня – депутати Волинської обласної ради Валентина Блінова (на фото) та Степан Івахів.
День народження 24 січня – і в екс-депутата Луцької міської ради Сергія Любарського.
«ВН» вітають усіх іменинників-землять і бажають їм добра, любові і доброго здоров’я.
Цього дня народилися французький драматург і публіцист, комедіограф Бомарше, німецький письменник Ернст Гофман, радянський кінорежисер, лауреат п'яти Сталінських премій, народний артист СРСР Михайло Ромм, радянський кіноактор і режисер Андрій Тутишкін («Весілля в Малинівці», «Вільний вітер», «Шельменко-денщик»), український письменник-сатирик, артист розмовного жанру, публіцист Євген Дудар, український письменник, перекладач, науковець, кандидат філологічних наук Юрій Покальчук, радянський естрадний співак, тенор, зірка 1960-1970-х Валерій Ободзінський («Эти глаза напротив», «Мелодия»), американський кіноактор Джон Белуші, російський музикант, альтист, диригент Юрій Башмет, український письменник, поет, перекладач Олександр Ірванець, німецька кіноакторка Настасья Кінскі, американська актриса і модель англійського походження, найбільш відома завдяки серіалу «Самотні серця» Міша Бартон, український футболіст, захисник збірної України та «Дніпра» Віталій Мандзюк.
1848 - Джеймс Маршалл знайшов золотий самородок у Каліфорнії. Це відкриття призвело до того, що на наступний рік вся Америка була охоплена «золотою лихоманкою».
1918 - Центральна Рада проголосила IV Універсал, підписаний ще 22 січня, про повну незалежність України.
1922 - учитель Кристіан Нельсон, який емігрував до США з Данії і відкрив у містечку Онава (штат Айова) крамницю солодощів, отримав патент на ескімо.
1931 - у Москві заснований театр «Ромен», найстаріший з нині діючих циганських театрів.
1944 - почалася Корсунь-Шевченківська наступальна операція радянських військ.
1993 - в Україні зареєстрований Конгрес українських націоналістів.
1992 - Королівство Нідерланди, Королівство Лесото, Республіка Малі, Республіка Кабо-Верде визнали незалежність України. Україна встановила дипломатичні відносини з Австрією і Францією.
2005 - перший робочий візит президента Віктора Ющенка до Москви.
2010 - фантастичний бойовик «Аватар» Джеймса Камерона, знятий у форматі 3D, став найкасовішим фільмом в історії. Цього дня за показниками бокс-офісу він обігнав камеронівський «Титанік», що мав касу 1,843 мільярда доларів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus