USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

24 січня: події, факти, дні народження

24 Січня 2019 00:00
День народження 24 січня відзначають головний редактор газети «Луцький замок» Віктор Трофимчук, народний депутат України Степан Івахів, історик і педагог Володимир Баран, завідувачка ДНЗ №2 міста Луцька Людмила Назаренко та журналіст Роман Флішаровський.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає іменинників та зичить міцного здоров’я, оптимізму, поваги і любові, підтримки, невичерпної енергії, достатку, сімейного благополуччя. Нехай задумане збувається, побільше хороших новин, щирих емоцій та яскравих вражень.

Володимир Баран
Володимир Баран
Степан Івахів
Степан Івахів
Роман Флішаровський
Роман Флішаровський



День народження цього дня святкує заступник директора з навчально-виховної роботи комунального закладу загальної середньої освіти «Луцький ліцей № 27 Луцької міської ради Волинської області» Оксана Крутова. Колеги зичать міцного здоров'я, миру, благополуччя, невтомності та нових здобутків у повсякденній діяльності, успішного здійснення всіх професійних і особистих задумів. Нехай ніколи не покидають наснага, дружня підтримка, повага, любов та вірність рідних і близьких.

Оксана Крутова
Оксана Крутова


Рідні та друзі вітають журналістку продакшн-студії «Правда PRO» Ольгу Бондаренко. Іменинниці зичать безхмарного щастя, впевненості, нових звершень та перемог. А також - благополуччя, позитиву і добра.

Ольга Бондаренко
Ольга Бондаренко


Свято сьогодні і у тренера волинського клубу з бушинкан джиу-джитсу, бразильского джиу-джитсу та грепплінга «GARDA», офіційного представника бушинкан джиу-джитсу у Волинській області Михайла Савчука. Рідні та друзі бажають йому міцного здоров’я, невичерпного натхнення, нових професійних та особистих звершень, здійснення мрій та гарного настрою. Нехай кожен новий день дарує багато позитиву, радості і добра!

Михайло Савчук
Михайло Савчук


Луцька міська організація ветеранів України вітає з днем народження голову первинної ветеранської організації вокального ансамблю «Джерела Волині» Галину Адамівну Цимбалову. Іменинниці бажають непохитного здоров'я, фізичної енергії, сили, стану творчого душевного піднесення, активного довголіття, мирного неба, незламної віри, здійснених мрій та Божих благословінь!
Галина Цимбалова
Галина Цимбалова


Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Два роки тому луцькі муніципали пообіцяли публікувати обличчя тих містян, які засмічують місто, лишаючи сміття посеред вулиці.

У 2016 редакція розповідала про «Бурштинову лихоманку» на Волині. У 2015 році незаконні «добувачі» бурштину завдали шкоди на 6,86 гектара земель лісового фонду. Сума ж завданих збитків державі від пошкодження земель лісогосподарського призначення склала 247 тисяч гривень.

У 2015 році цього дня стартував фотоквест «Луцьк в об’єктиві». Такою акцією організатори планували «розворушити» молодь в похмуру погоду та зібрати кошти на на потреби добровольчому батальйону «ОУН».

Як волинські дорожники долають негоду бачили Волинські новини у 2014 році.

У 2013 році лучани вшанували пам'ять Володимира Висоцького. Організатори свята мали за мету поглибити знання людей про творчу діяльність цієї унікальної людини, показати, що слово Висоцького живе зараз, й воно зрозуміле молодому поколінню.

Народилися:

Цього дня народилися прусський король Фрідріх II Великий, французький драматург і публіцист, комедіограф Бомарше, німецький авіаконструктор Ернст Гайнкель, німецький письменник Ернст Гофман, радянський кінорежисер, лауреат п'яти Сталінських премій, народний артист СРСР Михайло Ромм, радянський кіноактор і режисер Андрій Тутишкін («Весілля в Малинівці», «Вільний вітер», «Шельменко-денщик»), український письменник-сатирик, артист розмовного жанру, публіцист Євген Дудар, український письменник, перекладач, науковець, кандидат філологічних наук Юрій Покальчук, радянський естрадний співак, тенор, зірка 1960-1970-х Валерій Ободзінський («Эти глаза напротив», «Мелодия»), американський кіноактор Джон Белуші, український письменник, поет, перекладач Олександр Ірванець, німецька кіноакторка Настасья Кінскі, американська актриса і модель англійського походження, найбільш відома завдяки серіалу «Самотні серця» Міша Бартон, український футболіст Віталій Мандзюк.

Сталося:

1848 — Джеймс Маршалл знайшов золотий самородок у Каліфорнії. Це відкриття призвело до того, що на наступний рік вся Америка була охоплена «золотою лихоманкою».

1861 — У Петербурзі вийшов перший номер українського щомісячника «Основа».

1907 — В Англії організовано перший скаутський загін.

1918 — Центральна Рада проголосила IV Універсал, підписаний ще 22 січня, про повну незалежність України.

1922 — учитель Кристіан Нельсон, який емігрував до США з Данії і відкрив у містечку Онава (штат Айова) крамницю солодощів, отримав патент на ескімо.

1923 — У Харкові створено Спілку пролетарських українських письменників «Гарт».

1931 — у Москві заснований театр «Ромен», найстаріший з нині діючих циганських театрів.

1944 — почалася Корсунь-Шевченківська наступальна операція радянських військ.

1967 — Мао Цзедун наказав армії мобілізуватися для захисту культурної революції.

1984 — випущено перший персональний комп'ютер Apple Macintosh, що використовує графічний інтерфейс користувача і комп'ютерну мишу, замість стандартного на той момент інтерфейсу командного рядка.

1993 — в Україні зареєстрований Конгрес українських націоналістів.

1992 — Королівство Нідерланди, Королівство Лесото, Республіка Малі, Республіка Кабо-Верде визнали незалежність України. Україна встановила дипломатичні відносини з Австрією і Францією.

2005 — перший робочий візит президента Віктора Ющенка до Москви.

2010 — фантастичний бойовик «Аватар» Джеймса Камерона, знятий у форматі 3D, став найкасовішим фільмом в історії. Цього дня за показниками бокс-офісу він обігнав камеронівський «Титанік», що мав касу 1,843 мільярда доларів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus