USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

26 грудня: події, факти, дні народження

26 Грудня 2012 00:01
День народження 26 грудня відзначають директор творчої фірми «Ідея», Заслужений діяч мистецтв України Віталій Іваницький та ведуча радіо «СіД-FM» Вікторія Жуковська (на фото).

Також іменинники цього дня – депутат Волинської обласної ради Надія Поліщук, заступник начальника обласної інспекції якості та формування ресурсів сільськогосподарської продукції Наталія Момчева.

«ВН» вітають усіх зі святом та бажають доброго здоров’я й невичерпного оптимізму.

Сьогодні - День подарунків. Колись у Великобританії та країнах Британської співдружності виникло це дивовижне свято. Спочатку воно називалося абсолютно інтригуюче - «Boxing day» і був не робочим днем. Невід’ємно зв’язувався з християнськими традиціями і відзначався на другий день після Різдва. Як правило, за цілком природних причин, тоді вчиняти благодійні подарунки мали більше можливостей саме забезпечені верстви суспільства: господарі підприємств, аристократи, купці і комерсанти.

Подарунки надсилалися на адресу підлеглих, слуг, робітників і прикажчиків, загалом всіх тих, хто на думку заможних людей не міг собі багато чого дозволити. У цьому виявлялася частина практичної реалізації загальнохристиянських цінностей, які сповідалися Церквою і були притаманні вищому світському і освіченому прошарку суспільства.

З часом ця традиція поширилася і на інші верстви суспільства, була підхоплена і розповсюдилася по всьому світу.

Хроніка «ВН»:

Торік цього дня головного тренера луцької «Волині» Віталія Кварцяного відправили у відставку.

Два роки тому «ВН» повідомляли, що грабіжника з Ковеля від тюрми врятувала характеристика.

Три роки тому мерія Луцька запровадила контроль у маршрутках.

За чотири роки до сьогоднішнього дня «Облспоживспілка» відвоювала Центральний ринок Луцька.

Народилися:

26 грудня народилися британський математик, винахідник першої обчислювальної машини Чарльз Беббідж, український педагог, мовознавець, перекладач, брат письменниці Ольги Кобилянської Юліан Кобилянський, український поет, драматург Євген Плужник, китайський політичний і державний діяч, революціонер, голова ЦК Компартії Китаю Мао Цзедун, український історик і музеєзнавець Іван Карпинець, український історик Григорій Гуртовий, російський кіноактор і режисер Валерій Прийомихов, український архітектор Володимир Коломієць, український тренер з гандболу Леонід Ратнер, український композитор Андрій Гнатишин, український композитор Володимир Гронський, український архітектор Юрій Асєєв, чилійський тенісист Ріос Марсело, акторка і режисер львівського театру імені Заньковецької, народна артистка України Алла Бабенко, російський актор театру і кіно, співак, народний артист РРФСР Михайло Боярський, український співак-бандурист Володимир Єсипок, український письменник, видавець Олег Романенко.

Сталося:

1870 — Завершилось будівництво 13-кілометрового тунелю Фрежюс — першого залізничного тунелю під Альпами, який з'єднав Італію та Францію.

1898 — П'єр і Марія Кюрі відкрили радіоактивний елемент радій

1908 — Перемігши нокаутом канадця Томмі Бернса в 14 раунді бою, який відбувся в австралійському місті Сідней, Джек Джонсон став першим негром, що здобув титул чемпіона світу з боксу у надважкій категорії.

1918 — було проголошено відновлення УНР і сформовано уряд держави — Раду Народних Міністрів УНР.

1931 — У Токіо засновано автомобільну компанію Dat Jidosha Seizo, перейменовану наступного року в «Nissan». Першою продукцією компанії були автомобілі і вантажівки, що випускались під торговою маркою Datsun.

1935 — На Гавайських островах зроблена спроба зупинити виверження вулкану авіабомбардуванням.

1974 — В СРСР об'явлено про видачу паспортів сільським жителям.

1990 — IV З'їзд народних депутатів СРСР, що з 17 грудня проходив у Москві, за ініціативою президента СРСР Михайла Горбачова обрав першого віце-президента СРСР. Ним став Геннадій Янаєв, який менш ніж через рік очолив антигорбачовський путч.

2004 — Найбільш смертоносний землетрус у сучасній історії. Стався в Індійському океані, на північ від острова Суматра.

2004 — В Україні проведено Переголосування другого туру 26 грудня 2004, на якому перемогу здобув Віктор Ющенко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
В.Ж. Показати IP 26 Грудня 2012 16:57
Дякую щиро за вітання! )

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus