USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

28 травня: події, факти, дні народження

28 Травня 2017 00:00
28 травня святкує день народження український співак, соліст гурту «Тартак», шоумен, уродженець Луцька Сашко Положинський. Інформаційне агентство Волинські Новини бажає йому невичерпного натхнення, сонячного настрою, реалізації найсміливіших задумів, яскравих вражень та нових звершень.

Також ІА Волинські Новини вітає свого партнера Наталію Лагошняк з днем народження. Бажаємо міцного здоров'я, родинного затишку, достатку і щедрих дарунків долі.

День народження сьогодні відзначає учасник ГО "Автомайдан України", працівник компанії WestNet Сашко Гаврилюк. Зі святом іменинника вітають друзі, рідні, колеги, а також кохана дружина Вікторія: "Моя опора, підтримка, моя половина і любов всього життя, з днем народження, коханий мій! Нехай тобі завжди посміхається удача, нехай збуваються мрії, нехай твоя тяжка праця завжди буде гідно оцінена, а всі негаразди та незгоди розіб’ються об міцну стіну моєї любові. Нехай все буде так, як тобі хочеться, а я, допоможу цим бажанням збутися!".
Сашко Гаврилюк
Сашко Гаврилюк
День народження 28 травня відзначають депутат Луцької міської ради Микола Яручик, екс-депутат Луцької міської ради Рустам Дячук, народний депутат Ігор Лапін, артисти Волинського обласного академічного драматичного театру Наталія Мельничук та Анна Раєва.

ІА Волинські Новини вітає іменинників та бажає миру, добробуту та здійснення мрій. Нехай кожен день буде сповненим приємними подіями та гарними новинами.
Микола Яручик
Микола Яручик
Рустам Дячук
Рустам Дячук
Наталія Мельничук
Наталія Мельничук
Сьогодні – День прикордонника. Редакція видання вітає всіх прикордонників з їхнім професійним святом, зичить кар’єрного зростання, особистої самореалізації та успіхів у всьому!

Зазначимо, що Луцький прикордонний загін охороняє державний кордон з Республікою Білорусь та Республікою Польща загальною протяжніс­тю 545,5 кілометра. Підрозділи дислокуються на території 2 областей (Рівненської та Волинської) та 7 прикордонних районів України.

Іменини за православним календарем святкують Дмитро, Макар та Анастасія.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Торік ми писали про «батька» електрофорезу - Стефана Стубелевича із Володимира-Волинського. На жаль, цей видатний фізик і математик, професор Вільненського університету, не встиг запатентувати свій винахід.

У 2015 волинські студенти намалювали портрети бійців АТО. Молодь показала свою шану усім, хто захищає цілісність України на східних її кордонах.

У 2014 році луцькі важкоатлети вдало виступили на Чемпіонаті України з важкої атлетики серед юнаків та дівчат у вікових категоріях до 15 та до 17 років. Так, Тамара Шевчук здобула срібну, а Анастасія Степанюк - бронзову нагороди.

У 2013 році у цей день гравці «Волині» пішли у короткотермінову відпустку після складного та дуже неоднозначного сезону. Фотозвіт найяскравіших моментів сезону – за посиланням.

Водночас в цей же день і рік відбулася ще одна футбольна подія – обрали Футбольну королеву головної арени країни. Нею стала студентка Оксана Березняк. Переможницю журі обирало серед найвродливіших принцес-вболівальниць «Динамо» і фанаток футболу.

28 травня 2012 Ковель виборов перше місце у всеукраїнському конкурсі «Населений пункт найкращого благоустрою і підтримки громадського порядку» у третій категорії міст з населенням до 100 тисяч мешканців за підсумками роботи у 2011 році. Зазначимо, що звання «Населений пункт найкращого благоустрою і підтримки громадського порядку» Ковель отримував неодноразово. У 2008 році місто уже було переможцем на всеукраїнському рівні.

У тому ж 2012-му назвали найбагатшу на той час жінку світу – нею стала австралійка Джина Райнгарт. Її статки оцінили у 29 мільярдів доларів.

У 2009 році цього дня волинянин Григорій Гуртовий став лауреатом премії Всеукраїнського культурно-наукового фонду Тараса Шевченка. Премію присудили за вагомий подвижницький внесок у справу збереження історичної пам’яті українського народу та виховання яскравої плеяди волинських істориків-краєзнавців.

Народилися:

Цього дня народилися американський бізнесмен, засновник першої у світі меблевої фабрики Ламберт Хічкок, англійський письменник, автор романів про супершпигуна Джеймса Бонда Ієн Флемінг, австралійська поп-співачка й акторка Кайлі Міноуг.

Сталося:

1742 — у Лондоні відкрився перший у світі критий плавальний басейн.

1923 — генеральний прокурор США оголосив, що жінки мають право носити штани де завгодно й коли їм це заманеться.

1957 — у США заснована Національна академія грамзапису, що вручає одну з найпрестижніших премій у світі музики — «Греммі».

1985— команда київське «Динамо» забила свій 2000-й гол у чемпіонатах СРСР.

1987 — 19-річний німецький льотчик-аматор Матіас Руст на спортивному літаку приземлився на Красній площі у Москві.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus