USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

29 вересня: події, факти, дні народження

29 Вересня 2010 12:35
29 вересня день народження відзначають завідувач дошкільного навчального закладу № 24 Галина Штаній та репортер інтернет-видання «Волинський інформаційний портал» Андрій Калахан.

«ВН» вітають іменинників і зичать їм творчих здобутків та життєвого успіху.

Іменинниками сьогодні є Віктор, Григорій, Йосиф, Людмила.

29 вересня 1650 року Генрі Робінсон відкрив у Лондоні перше в світі шлюбне агентство.

1793 року в англійській спортивному журналі вперше згадано про гру в теніс, а 1829 року у Лондоні за наказом міністра внутрішніх справ Роберта Піла почала діяти цивільна поліція, згодом - Скотланд-Ярд.

У 1897 році вперше виконано танго (на фото). Відбулося це в Буенос-Айресі в театрі «Олімпо» на прем'єрі вистави «Креольскій суд».

1916 року американець Джон Рокфеллер, засновник компанії «Стандарт ойл», став першою людиною в світі, чиї статки досягли одного мільярда доларів.

У 1926 році радянські керівники закрили й проголосили музеєм Києво-Печерську лавру.

1941 року розпочалися масові вбивства у Бабиному Яру. За два дні, 29 та 30 вересня, тут розстріляли майже 34 тисячі євреїв, знищували також циган і радянських військовополонених.

1950 року у США випробуваний перший телефонний автовідповідач.

29 вересня народилися іспанський письменник Мігель де Сервантес Сааведра, французький живописець Франсуа Буше, український письменник, драматург Іван Карпенко-Карий, український історик і політичний діяч Михайло Грушевський, радянський агроном, біолог Трохим Лисенко, італо-американський фізик, який побудував перший в світі атомний реактор Енріко Фермі, радянський письменник, громадський діяч Микола Островський, італійський кінорежисер Мікеланджело Антоніоні, американські кінорежисери Стенлі Крамер та Роберт Бентон, американська кіноактриса Аніта Екберг, американський музикант, піонер рок-н-ролу Джеррі Лі Льюїс, італійський політик і підприємець Сильвіо Берлусконі, радянська і російська актриса театру й кіно Алла Демидова, польський політичний і державний діяч Лех Валенса, німецький футболіст Вольфганг Оверат, український політик Богдан Бойко, український співак, поет-пісняр і композитор Анатолій Матвійчук, український політичний і державний діяч Сергій Терьохін, український футболіст Андрій Шевченко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus