USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

3 вересня: події, факти, дні народження

3 Вересня 2014 00:00
День народження 3 вересня відзначають депутат Волинської обласної ради Віктор Радчук, виконавчий директор Волинського регіонального відділення Асоціації міст України Ірина Самойленко (на фото) та майстер соломопластики Валентина Галкіна.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає їх зі святом та бажає здоров’я, удачі та достатку. Нехай кожен день буде особливим, а мир стане синонімом до слова Україна.

Іменини сьогодні святкують Олександр, Павло та Марфа.

Новинка! Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Минулого року у цей день українська гривня привідкрила завісу свого «народження». 2 вересня 18 років тому українці почали міняти свої мільйони купонів на новенькі банкноти з незвичною ще тоді назвою «гривня».

У 2012 році видання опублікувало підбірку фото літніх пляжів згори. Так, американець фотографував пляжі з вертольота.

3 серпня у 2011 році Луцький замок став фіналістом «7 чудес». Тоді підбили підсумки акції «7 чудес України: замки, фортеці, палаци», яка стартувала у 2010 році. Волинь у конкурсі представляли Луцький замок та замок Радзивіллів у Олиці.

Народилися:

Цього дня народилися австрійський і німецький інженер і підприємець, один із найвидатніших автомобільних конструкторів XX століття Фердинанд Порше, американський фізик шведського походження, що відкрив у 1932 році позитрон, лауреат Нобелівської премії Карл Андерсон, російський і американський письменник, журналіст Сергій Довлатов (Довлатов-Мечик), російський актор театру й кіно Юрій Кузнєцов (фільми «Холодне літо 53-го», «НП районного масштабу», Мухомор у серіалі «Менти»), український актор театру й кіно Євген Паперний, французький кінорежисер Жан-П'єр Жене(«Амелі», «Тривалі заручини»), український футбольний тренер Олександр Іщенко, російський журналіст, репортер, телеведучий Олександр Невзоров, російський футболіст Сергій Родіонов, американський кіноактор Чарлі Шин (Карлос Естевес), російська акторка театру й кіно Марина Зудіна.

Сталося:

1914 – американка Мері Джейкобс винайшла бюстгальтер. «Дослідний» зразок вона змайструвала за допомогою служниці з носових хусток і запатентувала свій винахід у 1915 році.

1971 – СРСР, Велика Британія, США та Франція підписали чотиристоронню угоду про статус Західного Берліна. У договорі зафіксовано, що місто не є частиною ФРН.

1984 – у Великій Британії доктор Алек Джеффріс із Лестерського університету виявив, що послідовність основ в ДНК є індивідуальною особливістю кожної людини. Цю властивість ДНК, відому як «генетичні відбитки», стали використовувати при встановленні родинних відносин і в криміналістиці.

2002 – генпрокуратура України визнала, що тіло, знайдене в Таращанському лісі 2 листопада 2000 році, належить Георгію Гонгадзе. Про це свідчив лист заступника генпрокурора Шокіна до Лесі Гонгадзе.

2004 – під час спонтанного штурму російськими спецслужбами школи в Беслані, яку захопили чеченські терористи, загинуло близько 350 заручників, мирних жителів та правоохоронців. Також було вбито 31 терориста. Один, Нурпаші Кулаєв, залишився живим; згодом його засудили
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus