USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

300-літній вулик і пам’ятник бджолі: єдиний на Волині музей бджільництва запрошує на безплатну екскурсію

21 Вересня 2022 06:39
300-літній вулик, пам’ятник бджолі та експонати, які можна побачити тільки в одному місці на Волині, – Боратинська громада розробила екскурсійний маршрут до єдиного в області музею бджільництва.

Він розташований у селі Баїв і давно відомий не тільки в області, а й за її межами, йдеться в сюжеті 12 каналу.

Різноманітні вулики відвідувачам демонструє директор Клубу-музею історії села Баїв та волинського бджільництва Іван Душак.

Загалом тут представлено понад 30 вуликів різної форми з різних регіонів України: карпатський, дуплянка, вулик-малютка, вулик-шафа тощо.

Читати ще: Питні меди й музей бджільництва: як волинські пасічники відроджують традиції

Також Іван Душак розповідає цікави факти про бджіл, наприклад, що в них по п’ять очей і вони можуть жити від кількох тижнів до пів року.

Усередині музею, що раніше слугував сільським клубом, – теж експонати. До того ж, тут можна спробувати мед, прополіс, наливку з меду та інші продукти бджільництва.

Така екскурсія – частина пізнавального маршруту Боратинською громадою. Її організовують завдяки тому, що громада виграла ґрант. Екскурсія безплатна для всіх охочих і передусім орієнтована на вимушено переміщених осіб.
Читати ще: Сон на вулику: найкращий пасічник на селі кличе на бджолину терапію

Марія з населеного пункту неподалік Чорнобаївки приїхала на Волинь до родичів. Як тільки дізналася про екскурсію на пасіку, відразу зголосилася. В неї залишилися вулики на Херсонщині. Першим у родині бджолами почав займатися її син. Коли розпочалася війна, він пішов на передову добровольцем. У 2016 році загинув. Опісля справою Героя почав займатися його батько.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus