USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

35 оглядів у двох селах: як на Волині обстежували жінок на рак

25 Червня 2021 09:13
Із метою раннього виявлення і попередження раку шийки матки у двох селах області – Чорниж Колківської тергромади і Троянівка Маневицької ТГ відбулись виїзні медичні обстеження жінок.

На безоплатне обстеження записалися 30 жінок, ще п’ятеро прийшли без запису, повідомляє Суспільне Волині.

У селі Чорниж Колківської тергромади профогляд влаштували в місцевій амбулаторії. У зв’язку з медичною реформою в селі нині немає акушера-гінеколога. В амбулаторії працює одна медична сестра.

До приїзду медиків з перинатального центру жінки вишикувалися в чергу.

На обстеження прийшла місцева жителька Марія Главацька. Розповідає, кілька років перебуває на обліку в обласному онкологічному центрі. Торік медогляд не проходила через карантин. «Зараз і не хочеться ризикувати і вирушати в Луцьк. І в фінансах і багато таких всяких причин. Тому це нам дуже зручно», – каже жінка.

Під час огляду лікарі робили цитологічне дослідження і кольпоскопію. «Мазки, які зробили, заберемо до себе в перинатальний центр, будемо там їх досліджувати. Якщо буде потреба, направлятимемо жінку в онкодиспансер», – розповідає лікарка Христина Гладкова.
Як розповів директор обласного центру онкології Юрій Малімон, нині росте число онкозахворювань на Волині: «Люди вчасно не звертаються, профогляди зараз не проводяться, плюс карантин вніс свої корективи. Вже є дані по Україні за минулий рік, мінус 40 тисяч онкологічних хворих».

Через карантин торік таких обстежень у селах Волині не проводили.

Під час огляду жінок у селі Чорниж візуальних форм раку шийки матки не виявили, розповіла лікарка Христина Гладкова. Результати цитологічних досліджень будуть відомі за тиждень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Тетяна Показати IP 26 Червня 2021 12:02
Велика подяка лікарям, організаторам обстеження. Це надзвичайно важливо і необхідно жінкам віддалених населених пунктів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus