USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Талановитий і успішний: 3D-графіку в луцького студента замовляють всесвітньо відомі компанії

14 Грудня 2020 21:35
Доробки 22-річного волинського студента і спеціаліста з 3D-графіки замовляють навіть всесвітньо відомі компанії. Вже в 16 років хлопець заробив свої перші 100 тисяч гривень. Між тим, його робота дуже кропітка – потрібно «промальовувати» кожну дрібну деталь.

Про тонкощі 3D-дизайну і чи є в нього майбутнє на Волині – у сюжеті телеканалу «Аверс».

Домінік Білошицький зацікавився комп’ютерами ще з молодших класів. Нині хлопець навчається на четвертому курсі факультету комп’ютерних наук та інформаційних технологій Луцького національного технічного університету. Навчання неабияк допомагає йому рости і розвиватися в улюбленій справі – 3D-дизайні.
«Змалку я завжди цікавився технологіями, комп’ютерами. І зараз такий час, що ці технології швидко розвиваються. Я вирішив іти в ногу з часом та обрав цю сферу, тому що вона дуже популяризована, дуже цікава для мене, – розповідає студент. – Завжди любив малювати, це, рахуйте, те саме, що малювати, тільки в 3D-просторі. В цьому я працюю і себе бачу надалі».

Домінік ще зі старших класів школи працює. Його 3D-розробки замовляють навіть всесвітньо відомі компанії. Дизайн для комп’ютерних ігор, мультфільмів, створення 3D-моделей інтер’єрів – робота дуже кропітка, але цікава.

«Найважливіше, напевно, увага до дрібних деталей. Це дуже важливо, тому що основну форму можна зробити за кілька хвилин, а виточувати як художник, скульптор різні маленькі деталі – найважливіше. Тобто треба привертати увагу до всього незначного. Хоча воно вкінці стає дуже значним завдяки цим маленьким деталям», – наголошує художник.

Домінік Білошицький показав одну зі своїх робіт – 3D-проєкт банку з американського міста Нью-Йорк. Його молодий 3D-художник створює разом з другом вже протягом місяця. Будівля вже повністю готова ззовні, лишилось «промалювати» всі деталі всередині: кабінети, сховища, тощо. Хлопець розповів і про свій найскладніший наразі проєкт.

«Це, напевно, британський паб, який я робив десь шість місяців. Він також являв собою екстер’єр та інтер’єр, точніше різні малі деталі: навіть різні бутилочки, виделочки, ложечки і так далі, тому це була дуже кропітка робота, над якою я сидів і старався доволі довго», – пригадує юнак.

Талановитих студентів, які вміло поєднують навчання з дистанційною роботою, а також із суміжними комп’ютерними спеціальностями, у Луцькому національному технічному університеті підтримують.

«Ми гордимося і нашими випускниками, і нашими студентами. Домінік – це приклад такого креативного активного студента, який своє хобі, яке було виплекане ще з дитинства, реалізовує вже в стінах нашого університету, – розповідає ректор ЛНТУ Ірина Вахович. – Сьогодні дуже актуальними на ринку праці є такі спеціальності, які на стику декількох наук і, відповідно, це є прикладом того, як комп’ютерні науки поєдналися із дизайном».

3D-мистецтво в Україні загалом і в Луцьку зокрема продовжує розвиватися, тому в нього є майбутнє, переконаний Домінік Білошицький. І хоча в майбутньому хлопець мріє багато подорожувати і переймати досвід колег з-за кордону, працювати все ж хоче на батьківщині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Лікар Показати IP 14 Грудня 2020 21:48
Завтра звільняюсь з державної роботи і подаюсь в айтішники.
Лучанин до Лікар Показати IP 15 Грудня 2020 09:48
Так проблема ж не в роботі, а у вас самих. Чи ви любите свою роботу, чи вдосконалюєте свої вміння, чи старанно працюєте? Якщо ви дійсно лікар, і при тому хороший, то проблем із заробітком у вас бути не повинно, бо якісне лікування(а не просто засипання організму таблетками, а далі видно буде) - це дуже цінна послуга, за яку люди готові платити. А якщо ви лікар ніякий, то з вас і айтішник такий самий ніякий буде і будете працювати оператором ЕОМ, потім прочитаєте статтю про талановитого юриста, економіста, гончара, архітектора, механіка(список можна продовжувати до нескінченності) і... Ну ви вже в курсі, що буде далі.
Теждизайнер Показати IP 14 Грудня 2020 22:17
Політєх щороку випускає тисячу дизайнерів, дипломні роботи яких по дизайну Нью-Йорку, от ганьга. Хто всі ці люди, зробіть хоч щось для себе. Луцьк - дика цілина.
Лучанка Показати IP 14 Грудня 2020 22:40
Dominic цікаве ім'я...
Джон Джонсон Показати IP 15 Грудня 2020 09:52
Смішно читати. Багаті країни наймають робітників з країн третього світу для чорнової роботи, як в сфері айті чи в с/г. Яка різниця? Студенти на полуниці в поляків теж заробляють сто тисяч, і про них теж напишіть.
Лучанин до Джон Джонсон Показати IP 15 Грудня 2020 14:42
Дійсно, смішно такі коментарі читати.
Kolyan Показати IP 15 Грудня 2020 10:13
Ти в свої 16 мабуть в мами на пиво просив, тому і коментар такий :) Яка різниця між ІТ спеціалістом, і збирачем полуниці? :))) Розсмішив.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus