USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

5 штатів подали позови проти нового міграційного указу Трампа

10 Березня 2017 08:14
П'ять американських штатів подали позови, оскарживши конституційність нового указу президента Трампа, яким призупиняється в'їзд в США громадян декількох країн, де більшість населення складають мусульмани.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Як повідомив у четвер генеральний прокурор штату Вашингтон, він просить федеральний суд в Сіетлі поширити заборону на дію першого указу президента на нову директиву, бо обидва документи, на його думку, протизаконно дискримінують мігрантів за ознакою віросповідання. Як заявив генеральний прокурор штату, в результаті виконання нового указу його штату буде завдано економічну і іншу шкоду, яку можна порівняти з тією, що було завдано першим указом.

Перший варіант указу наказував тимчасово припинити допуск в США іммігрантів і біженців з семи країн з переважно мусульманським населенням - Сирії, Лівії, Іраку, Ємену, Ірану, Судану і Сомалі. Його дія була заблокована рішенням судді, який виявив в ньому ознаки порушення конституції країни. У переглянутої версії, яка була підписана Трампом в понеділок, зі списку видалена одна країна - Ірак. Заборона на в'їзд знято також з усіх громадян шести інших країн, що мають посвідку на проживання в США або діючу візу.

До позову штату Вашингтон приєдналися Міннесота, Орегон, Нью-Йорк і Массачусетс.

Як повідомлялось, Трамп в понеділок 6 березня підписав новий закон про тимчасову заборону на в’їзд до країни громадян низки мусульманських країн. Новий указ передбачає 90-денну заборону на в’їзд до США громадян шести країн: Ірану, Лівії, Сомалі, Судану, Сирії та Ємену. Він також припиняє прийом біженців з усього світу на 120 днів. У новій редакції антиміграційного указу також немає положень, що дають пріоритет для біженців-християн з мусульманських країн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus