USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

6-річний хлопчик встановив рекорд України, без помилок назвавши 196 країн світу

6 Липня 2021 19:51
Шестирічний житель міста Стрий Львівської області Марко Данчевський у неділю, 4 липня, встановив рекорд України, відтворивши напам’ять 196 країн на контурній карті за 13,5 хвилини без жодної помилки.

Про це повідомила керівниця Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова, передає Громадське.

За її словами, Марко почав захоплюватися географією завдяки дідусеві Роману Кухарю, який працює директором місцевої школи – хлопчик якось побачив велику карту на стіні в кабінеті діда й зацікавився нею.

«Помітивши інтерес внука до географії, Роман Петрович зацікавив малого дослідника захоплюючими історіями про ріки та озера, гори та моря, міста та країни», – написала Вєтрова.

Як стверджує сім’я Марка, той знає не лише назви й місцеперебування всіх країн світу, а й їхні державні прапори й трохи історії. Тепер хлопець мріє про подорожі Україною та світом, додає Лана Вєтрова.

Досягнення Данчевського занесли до Книги рекордів України в номінації «Найбільша кількість назв країн, відтворених дитиною напам’ять по контуру карти» категорії «Діти».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus