USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

60 міст світу охопили «кліматичні» протести

8 Жовтня 2019 08:30
В 60 містах світу стартували двотижневі протести екоактивістів, які організував рух Extinction Rebellion. Акції в Берліні, Нью-Йорку, Амстердамі, Сіднеї, Буенос-Айресі та багатьох інших містах присвячені боротьбі зі змінами клімату. Наймасштабніша триває в Лондоні, де поліція вже затримала 276 активістів, пише TheБабель.

У багатьох містах акції проходять досить спокійно, але в Лондоні люди почали блокувати дороги в урядовому кварталі Вестмінстер, а в Нью-Йорку поліція затримала 25 активістів за «криваву акцію» з бронзовою статуєю бика на Волл-стріт.







У Лондоні деякі активісти лягали під автомобілі та кидалися на поліцію або працівників урядового кварталу. Екоактивісти вимагають вжити термінових заходів для зменшення викидів вуглецю, але дехто вдається до особливо радикальних способів протесту.

Багатьох також затримують за вандалізм. Активісти малюють трафарети з гаслами на історичних будівлях і закидають їх фарбою. Місцями акції супроводжуються яскравими театральними постановками, які символізують вмираючу планету та політиків, які заробляють на «смерті Землі».




Поліція Лондона заявила про мобілізацію сотень правоохоронців для охорони безпеки на майбутні акції протесту. Транспортна корпорація Transport for London попередила про можливі затримки руху в центральних районах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus