USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

660 гектарів української землі можуть відійти Білорусі

30 Липня 2009 17:05
МНС просить Віктора Ющенка та Юлію Тимошенко виділити 11,1 мільйона гривень для запобігання відходу до Білорусі 660 гектарів землі через зміну русла річки Дніпро біля селища Любеч Репкінського району Чернігівської області. Про це інформують «Волинські Новини».
Як повідомив представник ГУ МНС у Чернігівській області, управління підготувало відповідне звернення, а губернатор області Володимир Хоменко його підписав.
Водночас, представник ГУ МНС розповів, що через інтенсивне руйнування берегової смуги річки Дніпро протягом квітня-липня було розмито ґрунтово-гравієву дорогу, яка проходила по суші між річкою та озером Сімполь на ділянці 300 метрів у районі Любеча.
Варто зазначити, що Дніпро поєднався з верхів’ям озера Сімполь, і дніпровська вода перетікає через систему заплавних озер вглиб заплави. Таким чином, річка відрізала приблизно 660 гектарів земель Любецької селищної ради, що створює загрозу відходу цих земель до території Білорусі та зміни лінії державного кордону, а також відбувається частковий змив села Кукарі Репкінського району. Для захисту від руйнування берега необхідно виконати першочергові берегозакріплюючі роботи на ділянці берега завдовжки 486 м загальною вартістю 11,2 мільйона гривень, – пише Корреспондент.
«Просимо виділити кошти і запобігти відходу цієї території до Білорусі», –  сказав представник управління МНС. За його словами, частину коштів – 0,1 мільйона гривень – вже передбачено в бюджеті на роботи зі зміцнення берега. Крім того, він додав, що збитки від втрати території, за попередніми розрахунками, становитимуть 68 мільйона гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 31 Липня 2009 09:43
А, Чернигов... Не переживайте, с темпами вымирания населения этой области (рекордные даже для нас темпы), там что-то около одного района в год, переживать особо не стоит. Статистики уже предостерегают, что к 2050-2060 году эта административно-территориальная единица вообще исчезнет. Что там той земли? Ющу, похоже, по ...й

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus