USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

6–7 млн українців не сплачують пенсійних внесків

6 Липня 2017 10:26
До 7 млн працездатного населення перебуває в тіні і не платить внески в пенсійну систему.

Про це повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева, інформують у прес-службі міністерства.

«Ми маємо проблему не у поганій демографії, як дехто намагається нас переконати, а в тому, що від 6 до 7 мільйонів працездатного населення знаходиться в тіні та не сплачує внески до пенсійної системи. Тому підвищені вимоги до страхового стажу створюють умови, за яких працівники вимагатимуть від роботодавця виконувати свої зобов’язання перед ними та оформлювати їх офіційно на роботу. Адже саме роботодавець сплачує внески до солідарної системи пенсійного забезпечення за своїх працівників», - наголосив Андрій Рева.

Крім того, підвищення вимог до страхового стажу допоможе усунути причини, які призвели до фактичного банкрутства Пенсійного фонду, уникнувши при цьому необхідності в підвищенні пенсійного віку.

„При розробці проекту пенсійної реформи Уряд ставив за мету не зменшення кількості пенсіонерів через підвищення пенсійного віку, а розширення кола платників єдиного соціального внеску. Підвищення пенсійного віку, крім того, що не вирішило би причину проблем Пенсійного фонду, до того ж поставило би в однаково програшне положення і тих, хто мінімізував витрати через несплату внесків, і тих, хто працював чесно усе життя та заробляв на пенсію. Натомість, мотивація людей брати участь у пенсійній програмі дозволить створити збалансовану систему пенсійного забезпечення”, - підсумував Міністр.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
скептик Показати IP 6 Липня 2017 10:31
влада поставила економіку з ніг на голову ще 20 років тому ще за кучмоїдного і не робить жодних кроків для її відновлення. тепер пожинаємо і будемо ще довго пожинати плоди діяльності бандо-олігархічної влади.
лучани до скептик Показати IP 6 Липня 2017 11:05
шо ти зробив?
222 до лучани Показати IP 6 Липня 2017 12:26
Те, що й ти. Два рази на майдані скакав.
скептик до лучани Показати IP 8 Липня 2017 11:41
розказував таким де"ілам, до чого призведе їх "мудра" політика, але ж вони розумніші від всіх
Гройсман Показати IP 6 Липня 2017 12:10
Як вже надоїли ці статисти біля керма. Ви шо там робите?? Тільки тупому не зрозуміло, що питання пенсій, це питання РЕАЛЬНОГО росту економіки в цілому і, що в наших реаліях, а саме в країні з одним із найвищих показників відсотку економіки в тіні (за корупцію, інвест.привабливіть взагалі промовчимо), всі ці ваші ігри з цифрами туди-сюди, які ви називаєте реформами - це мертвому припарка. Це проблема системна, а саме проблема владного топ-менеджменту, який в кращому випадку прийшов зі сфери бізнесу (де людина людині - вовк), а в більшості своїй, це ліниві нащадки колишньої партноменклатури, які з дитинства не знають, що таке працювати чесно і взагалі, що таке працювати. Зате це неперевершені майстри гри словами та солодкого життя за рахунок інших.
Юзік Показати IP 6 Липня 2017 13:49
При Кучмі були найвищі показники розвитку економіки ....
скептик до Юзік Показати IP 8 Липня 2017 11:43
найвищі показники розвитку економіки були у 1991 році. потім все розікрали комуняки

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus