USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

7 серпня: свята, події, факти. День сестер та День повітряних сил ЗСУ

7 Серпня 2022 00:00
У світі 7 серпня відзначають День сестер, День маяка (день працівників засобів навігаційного обладнання узбережжя великих водойм у вигляді капітальної споруди), День професійного спікера та Національний день пурпурного серця в США, Міжнародний день прощення, День малини з вершками в США.

В Україні – День повітряних сил ЗСУ.

У православній церкві відзначають Успіння праведної Анни, матері Пресвятої Богородиці, а також вшановують пам'ять Преподобного Макарія Жовтоводського, Унженського.

Сьогодні іменини в Олександра, Ганни, Христофора і Макара.

Цього дня народилися український письменник, етнограф, перекладач, громадський діяч Пантелеймон Куліш, циркова актриса, куртизанка та одна з найвідоміших шпигунок Першої світової війни Мата Харі (Маргарета Гертруда Целле), народна артистка України, Молдови й СРСР, співачка Софія Ротару, американський кіноактор Девід Духовни, українська модель Влада Прокаєва (за першим чоловіком – Литовченко), українська плавчиня Яна Клочкова, засновник «Вікіпедії» Джиммі Вейлз, американська акторка, володарка «Оскара» Шарліз Терон, український професійний велогонщик Андрій Гривко.

Події

1888 – знайшли першу жертву Джека-Різника.

1918 – Українська Держава та Всевелике Військо Донське підписали договір про кордони.

1920 – у Варшаві погоджено українсько-кубанський договір про обопільне визнання суверенності УНР та Республіки Кубанського краю, а також спільну підтримку у боротьбі за національне визволення.

1932 – у СРСР ухвалено «Закон про п'ять колосків». До 1 січня 1933 засуджено на термін понад 10 років близько 54 645 осіб, розстріляно ще 2 110.

1942 – висадка військ союзників на островах Гуадалканал, Тулагі, Гавуту-Танамбого в архіпелазі Соломонові острови, через що почалася шестимісячна Гуадалканальська кампанія.

1960 – Кот-д'Івуар проголосив незалежність від Франції.

1964 – у США ухвалено Тонкінську резолюцію, якою було дозволено розширити участь США у війні у В'єтнамі.

1968 – у Лондоні українські емігранти закидали камінням посольство Радянського Союзу.

1970 – було проведено перший комп'ютерний шаховий турнір.

1993 – частину Букінгемського палацу відчинили для туристів.

1998 – терористичні атаки проти посольств США у Кенії та у Танзанії, внаслідок яких загинули 258 людей.

2000 – японці вигадали водневий електромобіль.

2008 – початок російсько-грузинської війни.

2016 – початок «стрілянини на півночі Криму» – інсценованої спецпровокації російських спецслужб з метою імітації «нападу диверсантів ГУР МО України», начебто закинутих з материкової України до Криму. Провокація завершилася 11 серпня терміновим розглядом справи в РБ ООН за заявою України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus