USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

71 дитина загинула через війну Росії проти України, понад 100 – поранено

10 Березня 2022 17:50
Від початку вторгнення Російської Федерації в Україні загинула 71 дитина. Ще понад 100 отримали поранення.

Таку інформацію станом на 11-ту годину 10 березня 2022 року оприлюднила уповноважена Верховної Ради України з прав людина Людмила Денісова.

«У місті Малин Житомирської області внаслідок авіаційного удару зруйновано сім приватних одноповерхових житлових будинків, загинуло п’ять осіб, з них – троє дітей (п’ятирічна дівчинка та двоє дітей 2021 року народження).

16-річний юнак загинув під час обстрілу на ринку в селищі Жуковського на Харківщині.

Вночі в результаті чергового артилерійського обстрілу в селі Слобожанське Ізюмського району на Харківщині ворожий снаряд влучив до приватного житлового будинку. Під завалами загинули чотири людини: дві жінки та двоє дітей. 5-річній дівчинці вдалося вижити.

У місті Ірпінь Київської області 10-річна дівчинка отримала наскрізне уламкове поранення і наразі перебуває у лікарні у важкому стані», – написала Людмила Денісова.

Вона наголосила, що за військове вторгнення РФ до України, безчинства російських бойовиків, порушення всіх Женевських конвенцій Україна платить непомірну ціну – це життя дітей, майбутнє народу.

Людмила Денісова закликала країни НАТО: «Допоможіть припинити російський тероризм – закрийте небо над Україною!»
Нагадаємо, перша леді країни Олена Зеленська опублікувала фотографії дітей, які загинули внаслідок війни Росії проти України.

Як ми писали, 9 березня окупанти скинули бомби і знищили пологовий будинок у центрі міста Маріуполь, лікарню, дитяче відділення та терапію.

Після терористичного бомбардування російськими літаками дитячої лікарні у Маріуполі постраждало 17 людей (діти, жінки, лікарі), троє загинули, серед них одна дитина – дівчинка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus