USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

На Волині 72-річна бандерівка в’яже теплі шкарпетки для вояків

25 Лютого 2015 09:06
Дитина війни, ветеран праці, багатодітна матір Олена Боднар щотижня приходить до штабу «Народної самооборони» в Рожищі, аби відправити передачу воякам на схід.

- Коли Майдан піднявся проти влади Януковича, я раділа, що український народ прокинувся, що молоді патріоти виступили за свободу України, - говорить Олена Миколаївна. – Щоразу приносила з пенсії по 50-100 гривень, аби хоч якось підтримати мітингарів. Я ж - бандерівка, троє моїх дядьків воювали в повстанській армії, двоє загинули, а третій не один десяток літ провів у таборах Воркути, але не зрікся України. Мене з дитинства батьки привчали гордитись тим, що я – українка. А боротись за свою рідну землю – це святий обов’язок кожного.

Коли почались заворушення на Донбасі, в зону АТО потрапили двоє онуків Олени Миколаївни: Сашко служив контрактником у 51-ій, Михайло був піхотинцем у складі 24-ої Яворівської бригади. Лягала і вставала бабуся з молитвою на вустах, благаючи захисту у Всевишнього. І навіть стрічки з Господньою молитвою хлопцям передавала, та не тільки своїм, а й незнайомим, вони ж теж чиїсь сини, їх теж чекають додому. А коли пізньої осені дізналася, що вояки стали хворіти, бо не мали теплого одягу, стала варити за старовинним рецептом мазь з продуктів бджільництва, яка і застуду лікує, і рани заживляє, та передавала через волонтерів на передову. Бійці дякували за чудо-засіб і просили передати ще.

Після іловайського котла повернулись додому онуки Олени Боднар, а бабуся й досі допомагає воякам – розплутує старі вовняні светри і в’яже теплі шкарпетки. Навіть сусіди їй допомагають в цьому.

- У такий важкий для України час байдужим може бути лише той, хто не любить свою рідну землю, - говорить бабуся. – Я не маю великих статків, щоб допомогти фінансово, тому роблю те, що можу. І якщо мої шкарпетки збережуть здоров’я хоч одному воякові, я буду дуже рада.

Передаючи шкарпетки на схід, Олена Миколаївна вкладає в них спеціальну молитву перед боєм та коротку записку про те, що ми чекаємо наших героїв з перемогою.

А ще Олена Боднар відвідує з гостинцями вояків у Луцькому госпіталі. Ось така вона – 72-річна волонтерка з твердими переконаннями, що Україна неодмінно буду вільною, та за це треба боротися усім гуртом.

До слова, Інформаційне агентство Волинські Новини раніше писало про 83-річну волинянку, яка також допомагає бійцям тим, що плете теплі шкарпетки.

Окрім того, волинський «бабусин батальйон» незважаючи на свій фізичний стан і поважний вік також в'яже вовняні шкарпетки. Так, не перестаєш переконуватися, що поки серед нас є такі люди - перемога за нами!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus