USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

7 жовтня: події, факти, дні народження

7 Жовтня 2011 00:01
День народження 7 жовтня відзначають депутати Луцької міської ради Анатолій Бірюков та Роман Бондарук, майстер вишивки Юрій Савка, головний державний податковий інспектор відділу масово-роз'яснювальної роботи та звернень громадян ДПА у Волинській області Любов Гараніна, журналісти Наталія Малімон та Ірина Костюк.
«ВН» вітають їх та бажають здоров’я, удачі й достатку.
Сьогодні – Всесвітній день посмішки. Його прийнято відзначати щорічно у першу п’ятницю жовтня.
Цього дня народилися польський композитор Міхал Огінський, французький майстер струнних смичкових інструментів Жан Батіст Війом, український художник, пейзажист Сергій Васильківський, данський фізик, творець першої квантової теорії будови атома Нільс Бор, заслужений художник України, майстер батального живопису Іван Петров, російська кіноакторка Раїса Куркіна, російський тележурналіст Володимир Молчанов, екс-президент Росії, глава уряду Володимир Путін, українська гімнастка Людмила Турищева, український політик, журналіст Віктор Уколов, російська естрадна співачка Анастасія Стоцька.
1806 – в Англії запатентовано копіювальний папір.
1913 – уперше у світі на заводі Генрі Форда в Детройті весь виробничий процес збирання автомобілів почав відбуватися за новою технологічною схемою – на конвеєрі.
1918 – у Варшаві Рада регентства розпустила Раду держави й оголосила намір відновити незалежність Польщі, котра доти перебувала під німцями.
1919 – заснована найстаріша авіакомпанія – голландська KLM (Королівські нідерладські авіалінії).
1926 – фашистська партія Італії проголошена партією держави.
1949 – утворення Німецької Демократичної Республіки.
1950 – Генеральна Асамблея ООН ухвалила резолюцію, що дозволила збройним силам ООН (фактично – американцям) перетнути 38-ту паралель, яка розділяє Північну і Південну Кореї, незважаючи на загрозу Китаю втрутитися у війну за такого сценарію.
1952 – отримано патент на штрих-код.
1958 – Сирія і Єгипет скасували свої уряди, створивши єдиний уряд Об'єднаної Арабської Республіки.
1959 – радянська автоматична станція «Луна-3» вперше сфотографувала зворотний бік Місяця і передала його зображення на Землю.
1971 – у Нью-Йорку відбулася прем'єра фільму «Французький зв'язковий» із Джином Хекменом. Згодом стрічка була удостоєна чотирьох «Оскарів».
1976 – у Китаї арештована «банда чотирьох» на чолі з несправедливо звинуваченою вдовою Мао Цзедуна Цзян Цин.
1977 – в СРСР ухвалена брежнєвська конституція.
1981 – єгипетський парламент наступного дня після вбивства Анвара Садата обрав президентом країни віце-президента Хосні Мубарака.
1991 – президія Верховної Ради затвердила статут Національного банку України. День народження НБУ.
1993 – пост №1 у Москві перенесений від мавзолею Леніна до могили Невідомого солдата.
2001 – у відповідь на теракти 11 вересня у Нью-Йорку і Вашингтоні та реагуючи на відмову руху Талібан видати США «терориста №1» Осаму бін Ладена, американські збройні сили почали операцію «Відплата» й завдали ракетно-бомбових ударів по стратегічних позиціях талібів в Афганістані. Із підтримкою дій США виступили керівники Великої Британії, Німеччини та Росії.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus