USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

8 із 10 сімей хочуть отримувати «бебі-бокси», а не гроші, – ЮНІСЕФ

3 Серпня 2020 18:37
Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) закликає уряд України зберегти програму «пакунок малюка» саме у натуральній формі, надаючи так звані бебі-бокси, а не грошову виплату.

Про це повідомляється на сайті ЮНІСЕФ в Україні, пише Укрінформ.

«Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) закликає уряд України зберегти критично важливу програму підтримки сімей з дітьми – «пакунок малюка», який останнім рішенням уряду замінюють на грошову виплату. За даними ЮНІСЕФ, більшість батьків підтримує саме натуральну допомогу, у вигляді пакунків. Критично важливо, що ця програма універсальна для всіх родин, незалежно від їхнього соціально-економічного статусу», – йдеться у повідомленні.

В ЮНІСЕФ зазначили, що протягом двох років систематично збирали відгуки батьків на програму.

«За два роки кількість предметів у пакунку зросла у 2,5 раза. І якщо у 2018 році лише 35% батьків надавали перевагу пакунку перед грошовою виплатою, то тепер 8 із 10 сімей хочуть отримувати допомогу саме у натуральному вигляді. Аналітика ЮНІСЕФ підтверджує й економічну ефективність пакунків малюка для сімейного бюджету. Фінансова вартість товарів із пакунка малюка обійдуться батькам дорожче на 50-200%», – наголошують в ЮНІСЕФ.

Так, згідно з нещодавнім опитуванням ЮНІСЕФ, позитивний вплив програми на родинний бюджет відчули 79% бенефіціарів. Майже половині (49%) отримувачам «пакунку малюка» вдалося суттєво заощадити на купівлі товарів для немовляти на перших місяцях життя.

Батьки, які отримували пакунок, високо оцінюють користь програми та якість наповнення. В середньому предмети із пакунка малюка оцінюють у 4,8 бала з 5 можливих. Більш ніж половина отримувачів вважають вміст «пакунку маляти» достатнім і вичерпним.

Нагадаємо, Міністерство соціальної політики на виконання рішення уряду з 1 вересня розпочинає реалізацію пілотного проєкту з монетизації одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
І шо Показати IP 3 Серпня 2020 21:04
Кому треба вже заробили скільки треба.
! до І шо Показати IP 3 Серпня 2020 22:24
Якісь порохоботи в тому ЮНІСЕФ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus