USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.98

8 травня: події, факти, дні народження

8 Травня 2020 00:00
8 травня українці відзначають День пам'яті і примирення. У цей день вшановуємо пам'ять загиблих і постраждалих у Другій світовій війні.

День народження 8 травня святкують колишній головний лікар комунального закладу «Міська клінічна стоматологічна поліклініка» Олександр Кобись, етнограф, фольклорист, педагог, професор кафедри української літератури СНУ, доктор філологічних наук Віктор Давидюк та письменник, член Національної спілки письменників України, видавець Андрій Криштальський, а також маркетолог ТМ «Забіяка» Юрій Грицай.
Олександр Кобись
Олександр Кобись
Віктор Давидюк
Віктор Давидюк
Андрій Криштальський
Андрій Криштальський
Інформаційне агентство Волинські Новини вітає іменинників та бажає міцного здоров'я, довголіття та життєвих гараздів. Нехай збувається все заплановане, а поруч завжди будуть близькі. Мирного неба, щастя та удачі у всіх починаннях!

Іменини за православним календарем святкують Марк та Сильвестр.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Минулоріч цього дня на подвір'ї депутата Волинської облради стався вибух.

В 2018 році на загальноміську акцію «Зробимо Луцьк чистим» зібралася рекордна кількість містян.

8 травня 2017 року перед будівлею міської ради у Ковелі зібралися люди, які протестували проти того, аби рештки з ветсанзаводу скидали поблизу їхніх домівок.

У 2016 цього дня у Ківерцях горіло приміщення хлібопекарні. Вогонь охопив дах приміщення хлібопекарні. Пожежу вдалося локалізувати і ліквідувати. Внаслідок пожежі було знищено частину покриття приміщення.

У 2015 провідні вищі навчальні заклади України оголосили вартість денної форми навчання. Порівняно з минулими роками освітні послуги здорожчали.

7 відділів, які допомагатимуть чиновникам розвивати обласний центр, розробила Молодіжна рада Луцька у 2014 році. Об’єднання поділене на такі підрозділи: комісія з питань екології, комісія з питань зв’язків з громадськістю, комісія з питань освіти й науки, комісія з питань культури й дозвілля, комісія з питань міжнародних відносин, комісія з питань молоді та спорту, інформаційна комісія.

Спортивно-розважальний об’єкт «Еколого-туристична стежина здоров’я» відкрили у Центральному парку культури та відпочинку імені Лесі України 8 травня 2013 року. Аби пройтися мотузковою стежиною, потрібно одягнути шолом та спеціальне спорядження. Кожному, хто наважився випробувати себе на міцність тіла й духу, інструктор дає настанови.

Народилися:

8 травня народилися білоруський учений-мовознавець, громадський діяч, ініціатор створення Інституту білоруської культури Степан Некрашевич, президент США в 1945-1953 роках Гаррі Трумен, український письменник Олесь Ульяненко, іспанський поп-співак Енріке Іглесіас, український поп- і реп-співак, шоумен, телеведучий Олексій Потапенко (Потап).

Сталося:

1713указом Петра I столицю Російської імперії перенесено з Москви до Санкт-Петербургу

Заснований у 1703 році, Санкт-Петербург з 1712 по 1918 рік був столицею Російської імперії (за винятком часу правління Петра II, коли статус столиці ненадовго повернувся до Москви) і резиденцією російських імператорів. За час свого імперського статусу місто стало одним з найкрасивіших міст світу.

1847англійський винахідник Роберт Томсон запатентував гумову камеру для коліс.

1933Махатма Ганді почав голодну забастовку проти британського панування в Індії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Максим Показати IP 8 Травня 2020 08:09
Включите в программу старших классов экскурсии детей в Освенцим. И дискуссия о Дне Победы отпадет сама собой.
Андрій Показати IP 8 Травня 2020 10:49
Навіщо так далеко? У нас ,в Луцьку була тюрма...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus