USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

80% тролейбусів Луцька потребують капітального ремонту

21 Грудня 2018 15:50
Для того, аби Луцьке підприємство електротранспорту змогло належно існувати, потрібні оновлення тролейбусного парку та реконструкція наявної контактної мережі.

Про це йшлося 21 грудня під час сесії Луцької міської ради.

Як повідомив директор КП «Луцьке підприємство електротранспорту» Володимир Пуц, за перші дев’ять місяців 2018 року доходи від перевезення платних пасажирів тролейбусами склали 13,3549 млн грн. Ці кошти вдалося отримати завдяки збільшенню випуску тролейбусів на маршрути міста та оптимізації графіків руху.

«Підприємство також працює над підвищенням культури обслуговування пасажирів, що веде до збільшення платних пасажирів та власних доходів», – зазначив Володимир Пуц.

Витрати підприємства, своєю чергою, пов’язані з ремонтом і підтриманням у належному стані рухомого складу. Минулого року було проведено технічне обслуговування та ремонт 63 тролейбусів, а цьогоріч – 99 тролейбусів.

Так, 68% тролейбусів експлуатуються понад 20 років і потребують затратних капітальних та поточних ремонтів. 60 тролейбусів ЛПЕ відпрацювали нормативний ресурс експлуатації і підлягають списанню та заміні, а 80% рухомого складу потребують капітального ремонту. Власними силами підприємство може покрити лише 30% експлуатаційних витрат.
Володимир Пуц теж розповів, що контактна мережа застаріла й не забезпечує надійний струмоз’єм і можливість збільшення швидкості тролейбусів на маршрутах.

Отож, аби ЛПЕ могла належно розвиватися потрібні технічне переоснащення, оновлення транспортного парку, реконструкція та оновлення контактної мережі, капітальний ремонт і реконструкція виробничих та адміністративних будівель. Йдеться, зокрема, про оновлення парку тролейбусів і збільшення їх кількості та проведення капітального ремонту, що дасть зменшення витрат на експлуатаційну діяльність підприємства; вдосконалення системи управління, надання якісних та доступних послуг перевезення міським електротранспортом усім верствам населення міста; забезпечення стабільного функціонування, динамічного та продуктивного розвитку підприємства міського електротранспорту.

Окрім того, передбачено розробку та впровадження автоматизованої системи оплати проїзду в міському пасажирському транспорті з допомогою електронних квитків. Володимир Пуц нагадав, що вже прийнято програми міськради, які передбачають впровадження в громадському транспорті безготівкового обліку пасажирів.

Депутатка Алла Надточій поцікавилася, чи ЛПЕ передбачає запустити тролейбуси в райони, де немає контактної мережі. Володимир Пуц зазначив, що запустити електротранспорт у віддалені райони міста, наприклад до Вишкова, можливо за умови придбання нових тролейбусів, які зможуть близько 40 км їхати на автономному ході.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ололо Показати IP 21 Грудня 2018 16:03
Де вони 99 тролейбусів назбирали? Їх всього на балансі 60 + 1 техдопомога. Чи вони рахували проведення одному тролейбусу ТО кілька разів за кількість тролейбусів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus