USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

80% українських пенсіонерів живуть за межею бідності, – омбудсмен Денісова

12 Жовтня 2020 16:12
Близько 80% українських пенсіонерів отримують пенсію на рівні межі монетарної бідності або нижче.

Про це заявила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, повідомляє Корреспондент.

На цей момент в Україні прожитковий мінімум становить близько 75 доларів на одну людину в місяць, мінімальна зарплата – 176 доларів, а більше чверті всього населення України перебуває за межею бідності.

«Не дивлячись на збільшення рівня оплати праці, в Україні спостерігається таке явище, як бідність працюючих. За оцінками експертів, кожному третьому працюючому не вистачає заробітної плати на задоволення необхідних життєвих потреб, а кожен другий працездатний працює на умовах вторинної зайнятості», – відзначила Денісова.

Вона також підкреслила, що в Україні незмінно високим залишається рівень бідності серед осіб пенсійного віку. За словами Денісової, пенсію в розмірі нижче або на рівні межі монетарної бідності отримують близько 80% українських пенсіонерів.

Нагадаємо, у вересні Кабінет міністрів визначив 1 березня датою щорічного підвищення пенсій.

Також повідомлялося, що пенсіонерам, старшим 80 років, призначили доплати. Сума щомісячної державної соціальної допомоги затверджена в розмірі 40% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Петро Показати IP 12 Жовтня 2020 16:34
Нарешті очі відкрилися в сліпого кошеняти .. А що при ПОПі так 6 років жили? А це вже наступила "перемога над бідністю".. Щось "кулявлоб" мочить, куди ти перебігла від Тимошенко, тільки саме при її прем'єрстві пенсія була вище прожиткового мінімуму і індексувалася щоквартально (не теперішні"надбавки" в 20 грн і не всім, а Законна "індексації"!)
пенсіонер Показати IP 12 Жовтня 2020 16:58
Через два тижні очі знову закриються у нових володарів Корита
Остап Вакарчук Показати IP 12 Жовтня 2020 17:09
Так це ж одне із стратегічних завдань по знищенню українців, старших 65-ти років, було розроблено ще при експрезидентові України Петрові Порошенкові, зараз при нинішній владі та ну з дуже сором'язливого мовчання Володимира Зеленського знищення цього українського бідоття продовжується. А називається сьогодні ця стратегія, так: хто після 65 років не може сам себе прокормити, повинен померти, якщо буде намагатись вижити то хвороба коронавірус цього пенсіонера доб'є.
проклятый совок Показати IP 12 Жовтня 2020 17:45
30 лет реформ...и потихоньку возвращаемся к состоянию до 1917 года. Еще образование надо совсем уничтожить и придем обратно: 10 процентов живет, а остальные 90 выживают. Сами себе ярмо обратно надели)
скептик до проклятый совок Показати IP 12 Жовтня 2020 20:00
до 1917 року 5% жили дуже добре,а решта перебивались з хліба на воду. життя почало помаленьку відновлюватись за микити у 60-х і у 80-х почало знову іти на спад. здобуття незалежності на жаль не стало початком реформ. навпаки, червоний директорат розікрав все що можна було вкрасти, призвівши до тривалої стагнації економіки. наверх виплила купка нуворишів, які грабували і грабують країну. у реформах вони не зацікавлені. їм і так ДУУУЖЕ добре
Віршик Показати IP 12 Жовтня 2020 20:34
Зелена влада в долоні плеще - вернися вірус, вернися ще й ще! Пенсіонери всім заважають - не виробляють, а споживають.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus