USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

87-річна викладачка ВНУ розповіла, як працює на «дистанційці»

28 Жовтня 2020 14:42
Луїза Оляндер – заслужена професорка ВНУ імені Лесі Українки, докторка філологічних наук, завідувачка кафедри слов’янської філології, яка незабаром святкуватиме своє 88-річчя. Понад пів століття вона навчає студентів університету, однак цьогоріч вперше випробовувала методи дистанційного навчання.

Про це професорка розповіла в коментарі журналістці студентського інформаційного порталу «Нівроку», повідомляє Перший.

«Не можна все життя їсти одну картоплю», – іронічно говорить про онлайн-роботу зі студентами Луїза Оляндер.

Професорка наголошує, що легко усе опанувала і поєднує різноманітні платформи для ефективного навчання.

«Лекції я читаю у вайбері або скайпі. Текстові завдання мені надсилають поштою. А індивідуальні поради даю переважно під час особистої телефонної розмови. Якщо виникають проблеми, допомагає лаборант», – розповідає викладачка.

Луїза Оляндер віддає перевагу живому спілкуванню, однак позитивно сприймає всі сучасні технічні можливості.

«Мені здається, що безпосереднє спілкування нічим не можна замінити, але його треба розумно поєднувати з дистанційними формами. Добре, що ми маємо Інтернет і можемо продовжувати навчання, однак мені не завжди вдається показати весь матеріал, принести деякі книжки.

Тому, якщо гострої потреби немає, не варто відкидати традиції. Реальні зустрічі краще поєднувати з усіма методами, які існують в онлайн-режимі», – вважає професорка.

Вона вбачає переваги дистанційного навчання і радить сповна використовувати цей досвід. «Робота на відстані допомагає економити багато ресурсів і викладачів, і студентів. Вона вимагає нових методик, які ми ще не знаємо, але будемо шукати», – говорить викладачка.

Також Луїза Оляндер розповідає, що давно займається самоосвітою через інтернет.

Вона часто слухає лекції філософів і мовознавців, бере участь у наукових обговореннях і робить дослідження з фахівцями з усього світу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Сонечко Показати IP 28 Жовтня 2020 16:53
Браво!!!
Булька Показати IP 28 Жовтня 2020 17:36
Наша Луіза Костянтинівна- найкраща!!! Здоров'я та наснаги!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus