USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

873 виборці та чотири кандидати: у Луцькому НТУ стартували вибори ректора

22 Жовтня 2020 09:50
У Луцькому національному технічному університеті розпочалися вибори ректора. Обиратимуть одного з чотирьох кандидатів, який очолить навчальний заклад.

Голосування розпочалося в одному з корпусів ЛНТУ о 9:00 і триватиме до 15:00.

Так, на посаду ректора Луцького НТУ претендують одразу четверо кандидатів:

Вахович Ірина Михайлівна – доктор економічних наук, професор, голова Волинської обласної ради;

Ковальчук Олена Сергіївна – доктор педагогічних наук, професор;

Ляшенко Оксана Миколаївна – доктор економічних наук, професор;

Савчук Петро Петрович – доктор технічних наук, професор.
Зокрема, голосування розпочалося о о 9:00 і триватиме до 15:00. Після цього відбудеться підрахунок голосів.

Відзначимо, що право голосу на виборах ректора матимуть науково-педагогічні працівники (75%), студенти (15%) та представники від навчально-допоміжних та адміністративно-господарчих підрозділів університету (10%).

Голова головної виборчої комісії Олександр Бондарський у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини розповів, що в Луцькому національному технічному університеті є 873 виборці.

«В нашій структурі також є коледжі, тому безпосередньо в ЛНТУ голосуватиме 571 виборець, у технічному фаховому коледжі – 105, в промислово-економічному фаховому коледжі у Ковелі – 84, в технічному коледжі у Любешові – 113», – зазначив Олександр Бондарський.

Якщо жоден з кандидатів не набере понад 50% голосів виборців, то через сім днів відбудеться другий тур, в якому візьмуть участь двоє кандидатів, які набрали найбільшу кількість голосів у першому турі.

Також голова виборчої комісії повідомив, що, окрім підписів на бюлетенях голови та секретаря комісії, на них також є і підписи кандидатів: «Це не було обумовлено процедурою, але ми звернулися до Міністерства освіти і науки, яке запропонувало винести це питання на засідання виборчої комісії, де воно було підтримане».

Відзначимо, що на виборчій дільниці також є окрема кабінка для виборців, які хворі чи не дуже добре себе почувають. До неї можна заходити з двору.
Станом на 9.30 проголосував один з кандидатів на посаду ректора – Петро Савчук. Натомість голова Волинської обласної ради Ірина Вахович, яка також претендує на посаду ректора, поки на дільниці не з’явилася, адже вона зустрічає на Волині Президента України Володимира Зеленського.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Пенсіонер Показати IP 22 Жовтня 2020 11:31
Професор на професорові.Колись ці звання мали одиниці за дійсно заслуги.Тепер.....?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus