USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

8 червня: події, факти, дні народження

8 Червня 2012 00:01
День народження 8 червня відзначає радник Луцького міського голови, колишній мер Антон Кривицький (на фото) та власний кореспондент телеканалу ICTV Катерина Вознюк.
«ВН» вітають іменинників і бажають здоров’я, успіхів і достатку.
Цього дня виповнилося б 86 років письменнику й лікарю, головному невропатологу області, професору Волинського державного університету імені Лесі Українки, доктору медичних наук Леонідові Гіттіку. Він помер 2004 року.
Хроніка «ВН»:
Цього дня торік стало відомо, що депутата Луцької міськради Антона Сосновського виключили із фракції «Батьківщини».

А 8 червня 2010-го «ВН» інформували, що на Волині побільшало лотерейних мільйонерів.

8 червня 2009 року стало відомо, що СБУ на Волині ліквідувала «елітну» нарколабораторію.
Народилися:
Цього дня народилися італійський та французький астроном Джованні Кассіні, німецький композитор і піаніст Роберт Шуман, український політик і громадський діяч, публіцист, соціолог, видавець, лісівник Микита Шаповал, визначний американський письменник-фантаст, редактор Джон Кемпбелл, радянський льотчик-винищувач, тричі Герой Радянського Союзу Іван Кожедуб, дружина 41-го президента США і мати 43-го Барбара Буш, радянський комсомольський діяч часів війни Олег Кошовий, українська поетеса, дисидентка Ірина Сеник, американська співачка, акторка, дочка Френка Сінатри Ненсі Сінатра, український політик і дипломат, голова СБУ у 2006-2010 роках, голова політради партії «Наша Україна» Валентин Наливайченко, українська фехтувальниця, олімпійська чемпіонка та чемпіонка світу Ольга Жовнір.
Сталося:

1783Розпочалося виверження вулкану Лакі, Ісландія, найбільше відоме історії вулканічне виверження, що привело до тисяч жертв.

1869Американець Айвз Макгаффні запатентував пилосос.

Перші пилососи були виготовлені в США в 1869 році.
Основними вузлами сучасного пилососа є електродвигун, вентилятор і очисник повітря, вмонтовані в корпус. Комплектуються гофрованим шлангом з різними насадками. Сучасні фільтри здатні видаляти не лише бруд, але і мілкодисперсні алергени.
Пилососи бувають підлогові, ручні, ранцеві, автомобільні, щітки-пилососи та інші. Найбільш поширені підлогові пилососи. За способом утилізації пилу пилососи діляться на моделі з мішком (пилозбірник), з контейнером («циклон») і моделі з водяним фільтром.
На початку XXI століття з'явився принципово новий клас пилососів — пилососи-роботи, що виконують прибирання без втручання людини, такі як «Roomba», «Robomaxx», «Trilobite» тощо
Основні характеристики пилососа — це потужність всмоктування (зазвичай вважається достатньою величина в 300 Вт) і споживана потужність.
1958Футбольна збірна СРСР провела свій перший матч на чемпіонаті світу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ххх Показати IP 8 Червня 2012 09:37
той нарадить комсомольцеві, що вже нічого не залишиться.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus